Tuşba Belediyesi'nin İftar Çadırına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Tuşba Belediyesi'nin İftar Çadırına Yoğun İlgi

Tuşba Belediyesi\'nin İftar Çadırına Yoğun İlgi

Van’ın Tuşba Kaymakamlığı ile Tuşba Belediye Başkanlığı’nın ’Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan’ adı altında kurduğu ‘Kardeşlik İftar’ çadırı herkesimde insanları bir araya getirmeye devam ediyor.

21.07.2014 14:37

Van'ın Tuşba Kaymakamlığı ile Tuşba Belediye Başkanlığı'nın 'Şehr-i Tuşba'da Şehr-i Ramazan' adı altında kurduğu 'Kardeşlik İftar' çadırı herkesimde insanları bir araya getirmeye devam ediyor.

Değişik mahallelerde kurulduğu günden itibaren büyük ilgi gören 'Kardeşlik İftar' çadırları maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarla evlerine iftar açmak için zamanında gidemeyenlerin yanı sıra her akşam toplumun önemli kesinlerindeki insanları ağırlamaya devam ediyor. İskele Mahallesi'ndeki iftar çadırının bugün ki konukları ise Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Avukat Zahir Soğanda, Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, Tuşba İlçe Müftüsü Abdullah Sağır, Tuşba Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, Zihinsel Engelliler ve Yeşeren Ümitler Derneği Başkanı Abidin Kasapoğlu ile çok sayıda engelli katıldı. Alana gelen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ile AK Parti Van İl Başkanı Avukat Zahir Soğanda birlikte tek tek masaları gezip vatandaşları selamladılar. Selamlaşmanın ardından yemek dağıtım bölümünün başına geçen Doç. Dr. Özgökçe ve Soğanda, vatandaşların yoğun ilgisi altında yemek dağıttı. Kısa bir süre önce, AK Parti Van İl Başkanlığı görevine atanan Avukat Zahir Soğanda, iftar alanında vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılaştı.

"GAZZE'YE ÜZÜLMEK İÇİN İNSAN OLMAK YETERLİDİR"

Dost Kapısı Grubu tarafından okunan birbirinden güzel ilahiler eşliğinde açılan iftarın ardında bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, davetlerini kırmayarak iftar programlarına katılanlara teşekkür etti. İftar yemeğinde sevinci ve hüznü bir arada yaşadıklarını ifade eden Başkan Doç. Dr. Özgökçe, "Ne yazık ki, Gazze'de çocuklar bombalar altında inliyor. Filistin'e yönelik adeta devlet terörü uygulayan İsrail, bu mübarek Ramazan ayında da kan dökmeye devam ediyor. Gazze'ye bakıyoruz, gözyaşı döküyoruz. İçimiz kan ağlıyor. Ne yazık ki dünya suskun, dünya vicdanı kurumuş gibi. Aslında bu acı durum, bütün insanlık için bir imtihan. Gazze'ye üzülmek için insan olmak yeterlidir" dedi.

AK Parti Van İl Başkanı Avukat Zahir Soğanda ise, düzenlenen iftar organizasyonunda emeği geçen Tuşba Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ile Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'ye teşekkür etti. Ramazan ayının Tuşba'ya, Van'a ve Türkiye'ye hayırlı olması dileğinde bulunan Soğanda, "Ancak bu güzel Ramazan'da bu hayırlı günlerde maalesef bölgemizde özellikle de Filistin'de zalim İsrail devleti terör estirmekte ve Gazze'ye şiddet uygulamaktadır. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 425 kişi vefat etmiş. Bugün İsrail'in yapmış olduğu bu eylemlerden dolayı kınıyor ve lanetliyoruz. İftara gelmeden evvel Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Van Ofisi'nin önünde Filistin'e destek amaçlı oturma eylemi vardı. Onlara destek amaçlı orada bulundum. Birçok kardeşimiz, bacımız ordaydı. Sizleri bu hayırlı ve özel günlerde Müslümanların birliği, beraberliği ve bu zulmün def edilmesi için duaya davet ediyorum. Allah zalimleri kahretsin, Allah mazlumları muvaffak etsin" dedi.

"10 AĞUSTOS'TA ESKİ İLE YENİ TÜRKİYE ARASINDAKİ FARKI OYLAYACAĞIZ"

10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerini de hatırlatan AK Van İl Başkanı Avukat Soğanda, "Bildiğiz gibi önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Başbakanımız, cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Allah'ın izniyle bir rekor kırarak 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanımız olacak. Tabii, Başbakanımızı bazıları cumhurbaşkanı olarak görmek istemezler. İlk defa halkın seçeceği bir cumhurbaşkanı söz konusudur. Dolayısıyla eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkı siz oylayacaksınız. Eski Türkiye'den yana mı olacağız yoksa yeni bir Türkiye mi istiyoruz? Despot ceberut bir ülke mi istiyoruz, yoksa demokrasiyi, insan haklarını içine sindirmiş bir ülke mi istiyoruz? İşte bunun seçimini yapıyoruz. Sadece ve sadece bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapmıyoruz. Aynı zamanda insan haklarından yana olmanın mücadelesini veriyoruz. Dolayısıyla, bu seçimde çevrenizdeki bütün insanların, sandık başına gitmelerini ve oylarını Recep Tayyip Erdoğan'a vermelerini sağlayın. Şimdiden gazamız mübarek olsun. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan 31 Temmuz'da şehrimize teşrif edeceklerdir. Beşyol Meydanı'nda halka hitap edeceklerdir. Tüm İskeleliler, Tuşbalılar ve Vanlılar orada buluşalım. Başbakanımıza yaraşır bir şekilde, onu karşılamak adına, orada o gün hazır bulunalım. Ben şimdiden Başbakanımıza yakışır bir karşılama olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

ENGELLİLERDEN BAŞKAN DOÇ. DR. ÖZGÖKÇE'YE ŞÜKRAN PLAKETİ

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'nin engellilere verdiği desteklerinden dolayı bir plaket takdim eden Zihinsel Engelliler ve Yeşeren Ümitler Derneği Başkanı Abidin Kasapoğlu ise, seçildiği günden bugüne kadar kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'ye teşekkür etti. Bütün İslam aleminin Doç. Dr. Özgökçe'ye dua ettiğini de kaydeden Kasapoğlu, "Bu insanlara verdiği desteklerden dolayı Sayın Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'ye bir şükran plaketi takdim ediyoruz" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tuşba Belediyesi'nin İftar Çadırına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement