Üniversite Kampüs Alanının Ağaçlandırılması" Protokolü - Son Dakika
Yerel

Üniversite Kampüs Alanının Ağaçlandırılması" Protokolü

Üniversite Kampüs Alanının Ağaçlandırılması" Protokolü

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ile Orman Bölge Müdürlüğü arasında "Üniversite Kampüs Alanının Ağaçlandırılması" protokolü imzalandı.

04.03.2014 16:40

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ile Orman Bölge Müdürlüğü arasında "Üniversite Kampüs Alanının Ağaçlandırılması" protokolü imzalandı.

KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektörlük binasında düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, yaşamın her anında ağacın ve yeşilin özel bir yeri olduğunu söyledi.

Kastamonu Üniversitesinin de yeşillendirilmesi ve ağaçlandırılmasında Orman Bölge Müdürlüğünün bir misyon üstleneceğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Daha önce sayın Cumhurbaşkanımızın adına kampüs alanımıza 5 bin adet fidan diktik. Fakat üniversitemizin kampüs alanını düşündüğümüzde dikili alan küçük kalıyor. Bizim niyetimiz kapalı mekanlarımızın dışında kalan her alanı uygun şekilde yeşillendirmektir. Tabi bunun uygunluğunu Orman Bölge Müdürlüğümüz, orman fakültemiz ve peyzaj mimarlarımız belirliyorlar. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın başlattığı çok önemli projeye geçen yıl birçok üniversite dahil oldu. Bizler de bu yıl inşallah bu projeyle fidan dikimi merasimi yapacağız. Üniversiteleri ağaçlandırmak ve kampüsleri yeşillendirmek misyonunu hep beraber yerine getireceğiz."

Törene, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, Ağaçlandırma Şube Müdürü Rıza Güleç, KÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Rafet Özkan ile Prof. Dr. Sezgin Ayan ve KÜ Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Ömer Küçük katıldı. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Kampüs Alanının Ağaçlandırılması' Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement