Uü'de "Sosyal Haklar Sempozyumu" - Son Dakika
Yerel

Uü'de "Sosyal Haklar Sempozyumu"

Uü\'de "Sosyal Haklar Sempozyumu"

Uludağ Üniversitesi'nin ev sahipliğinde bu sene beşincisi düzenlenen "Sosyal Haklar Uluslararası Sempozyumu" başladı.

31.10.2013 15:12

Uludağ Üniversitesi'nin ev sahipliğinde bu sene beşincisi düzenlenen "Sosyal Haklar Uluslararası Sempozyumu" başladı.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'nün öncülüğünde üç gün sürecek sempozyumda "sendikal hak ve özgürlükler" konusu tartışılacak. Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda davetlinin katıldığı "5. Sosyal Haklar Uluslararası Sempozyumu"nun açılış konuşmasında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sempozyumun sendikal hak ve özgürlükler konusunda yeni ufuklar açacağına inandığını söyledi.

Bozbey,"Biz Nilüfer Belediyesi olarak sendikal hak ve özgürlüklerin yanındayız. Belediyemizde çalışan işçi ve memurlarımızın tamamı, sendikal hak ve özgürlüklerden yararlanmaktadır. Herkes özgür iradesiyle istediği sendikaya üye olabilmektedir. Belirli yasalar düzenlendikten sonra taşeron çalışanlarımızın da bu haklara kavuşabilmesi en büyük arzumuz. Ama en büyük dileğimiz, sendikal hak ve özgürlüklerin kamu ya da özel bütün işletmelerde kullanılabilmesi, bu hakkı kullanmak isteyenlerin işsizlik tehdidiyle karşılaşmaması. Sendikal hak ve özgürlükler, çalışan kesimin sigortasıdır. Umarım gelecekte her bir çalışan bu sigortaya kavuşur" şeklinde konuştu.

Sendikal hak ve özgürlüklerin tartışıldığı "5. Sosyal Haklar Uluslararası Sempozyumu"nda, yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Yusuf Alper, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek'e plaket takdim etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uü'de 'Sosyal Haklar Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement