Vali Çiçek, Engelli Çocukları Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Çiçek, Engelli Çocukları Ziyaret Etti

Vali Çiçek, Engelli Çocukları Ziyaret Etti

Muğla Valisi Amir Çiçek, zihinsel engelli çocukların eğitim ve öğretim gördüğü Menteşe Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

04.11.2015 13:35

Muğla Valisi Amir Çiçek, zihinsel engelli çocukların eğitim ve öğretim gördüğü Menteşe Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde incelemelerde bulundu. İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetin hazır bulundu.

Kimsesizlerin kimsesi olma mantığı ile hizmetlerin devam ettiğini belirten Vali Çiçek, "Bu okullarımız her geçen yıl daha da iyi konuma geliyor. Özellikle sağlığa, eğitime eğiriş, iş yapma konusunda ve sosyal faaliyetler konusunda engelli kardeşlerimizi ve ailelerini 'ben niye engelliyim, niye engelli çocuğum var' dedirtmeyecek proje geliştirip uyguluyoruz. Burada devlet yapıyor diyerek vatandaşlarımız geri planda durmuyor. Hayırsever vatandaşlarımızın da katkıları ile engelli kardeşlerimiz için kolaylaştırıcı ve topluma kazandırma amaçlı her türlü çalışma yapılıyor. Bu konuda Milli Eğitim, Sağlık, Aile ve Sosyal Politikalar gibi kurumlarımızın yanında gönüllü kuruluşlarımız da devletimizin bu hizmetlerine katkıda bulunuyorlar" dedi.

Vali Amir Çiçek Okul Müdürü Ercan Çelik'ten okul hakkında bilgi almasının ardından engelli bireylerin eğitim ve öğretim gördüğü derslikleri ziyaret etti. Engelli çocuklarla yakından ilgilenen Vali Çiçek, okulun yemekhanesini de ziyaret etti.

Vali Çiçek Muğla Zihinsel Engelliler Derneği'nin Muharrem ayı nedeniyle düzenlediği aşure etkinliğine katıldı. Eşi Hülya Çiçek'in de eşlik ettiği aşure etkinliğine Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de katılırken, burada konuklara dernek tarafından hazırlanan aşure konuklara ikram edildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çiçek, Engelli Çocukları Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement