Vali Güzeloğlu Anamur'da Sodes Çeklerini Teslim Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Güzeloğlu Anamur'da Sodes Çeklerini Teslim Etti

Vali Güzeloğlu Anamur\'da Sodes Çeklerini Teslim Etti

Mersin Valiliği Sosyal Hizmet Projeleri Tanıtım Toplantıları çerçevesinde Anamur İlçesi'nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bahar Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından hazırlanan 2 ayrı projeye toplam 180 bin TL hibe desteğinde...

21.11.2013 10:26

Mersin Valiliği Sosyal Hizmet Projeleri Tanıtım Toplantıları çerçevesinde Anamur İlçesi'nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bahar Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından hazırlanan 2 ayrı projeye toplam 180 bin TL hibe desteğinde bulundu.

Anamur Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu beraberinde il ve ilçe protokolü katılırken, köy ve mahalle muhtarları, projeden yararlanacak olan vatandaşlar ile çok sayıda öğrenci törene ilgi gösterdi. Tören öncesinde misafirlere Anamur'un meşhur ürünü olan muz ikram edildi. Geçen yıllarda projelerden yararlanan Ahmet Özdemir ile Gökhan Toslak adlı öğrenciler ise Elfida isimli şarkıyı seslendirerek konuklara müzik dinletisi sundu.

Anamur'da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Vali Güzeloğlu, Anamur'un Mersin'e en uzak ilçe olmasına rağmen ne hizmette, ne gelip gitmekte ne de gönül gönüle olmakta uzak olmadığını ifade etti. Güzeloğlu sözlerine şöyle devam etti: "Güzel doğası, güzel iklimi, havası, gülen insanı ve güneşin gülen yüzüyle hem doğanın hem turizmin en iddialı, en özel ve en güzel ilçesi Anamur'da olmak bir şans ve sizler çok şanslısınız. Yol uzak olsa da Anamur'un gönlümüzdeki yeri çok yakın. 4 yıllık görev süremiz içerisinde Anamur için her alanda fiziksel altyapıdan sosyal projelere kadar yapılan bütün yatırımlar gençlerimizden başlayarak bütün insanımıza zenginliği, gelişmeyi kazandırıyoruz."

"Tüm bu güzel hizmetlerin içerisinde bizi en mutlu eden Sosyal Destek Projeleri oldu" diyerek konuşmasını sürdüren Güzeloğlu, "Çünkü bu projeler özünde insanı hedef alıyor, 7'den 70'e herkesi kucaklıyor. Maddi zorluklar yaşayan, hayata katılmak için bir el bekleyen ilimizin her köşesindeki her insanımıza 600 bin insanımıza bu projelerle ulaştık, dokunduk. Kimisinde öksüzle yetimle devletin sıcak elinin bulunmasını sağladık, kimi zaman engeli olmayan ama engellerini kaldıramadığımız vatandaşlarımızın hayatla buluşmasını sağladık. Düşüncesi olup kaynak arayana bu projeler kaynak oldu. 2 bin 100 insanımıza iş, eğitim alanında öğrencilerimizin başarılarına da ortak olduk" dedi.

En büyük zenginliğimizin gençlerimiz olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Gençlerimize verdiğimiz değeri bilgi ile irfan ile, ilimle ama önce eğitimle ortaya koyacağız. Kendine güvenen, ülkesine güvenen bilgiyle donanan gençlerimizle hedeflerimize ulaşacağız. Bu inançla 13 ilçe, 50 belde ve 500'ü aşan köyde insanımıza, gençlerimize kadınlarımıza hizmetler götürdük. Bu projeler de bize bu yolda güç oldu, kuvvet oldu. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Bugün de 2 projemize toplam 180 bin TL hibe desteğinde bulunacağız. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

ANAMUR'A 2 ÖNEMLİ PROJE MÜJDESİ

Türkiye'nin dünya turizminde ilk 5'te yer alma hedefine çok yaklaştığını ifade eden Güzeloğlu, bu hedef doğrultusunda Mersin'in en büyük değer üreten il olduğuna, Anamur'un da Mersin'e en büyük desteği veren ilçe olduğuna vurgu yaptı. Turizm alanında ilçeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Turizm adına 2 çok önemli projeyi Anamur'la buluşturacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Bunlardan ilki daha önceki ziyaretimde de Türkiye'de bir eşini daha görmediğimi, görenin de olamayacağını söylediğim Anamurium projesi. Anamurium'un yeniden düzenlenerek, tarihi dokusu korunarak tüm dünyaya tanıtmak için gerekli çalışmaları yaptık. 1 hafta içerisinde Anamurium'u dünya çapında antik bir gezi alanı, Anamur'un güzelliklerini tanıtacak, bir Efes haline getirecek projenin teklif çağrısına çıkıyoruz. İkincisi ise Anamur'a çok gerekli olan Anamur Müzesi projesi. Bunun için de ihaleyi kısa süre sonra gerçekleştiriyoruz."

Güzeloğlu, ilçeye yapılan diğer yatırımları ise şu şekilde sıraladı:

"Mamure Kalesi'nde de Kız Kalesi'nde olduğu gibi bilinenin ötesinde ekonomik açıdan değer sağlayacak bir dönüşüm için projemiz hazır. Mamure Kalesi, lazer aydınlatma sistemleri, temel ihtiyaçlardan tanıtım öğelerine kadar bir bütün olarak inşallah 2014 yazını karşılayacak. Ovabaşı köyündeki Köşedibi Mağarası için projeye dayalı ödenek tahsisini yapıyoruz. Anamur için çok önemli olan çevre düzenlemesi planımız var. Bu konuda Eylül ayında ilçenin ihtiyaçlarına cevap vermeyen bir ilan yayınlandı. Hiç merak etmeyin benim de imzamın bulunduğu itirazımızı yaptık. Katı atık tesisi ihtiyacını bildirdik. Turizme dönük Mendeç'in birleştirilmesi projesini ortaya koyduk. Anamur'a iş ve istihdam sağlayacak plan tahsislerinde tüm talepleri bildirdik.

Mersin son 1 hafta içerisinde 2 kruvazör gemi ile ilimize gelen turistleri ağırladı. Bu sayı kısa zamanda 10'a yaklaştı. Hayaldi gerçek oldu. Bu konuda Amerika'da Miami'de yapılan fuarda Mersin'i tanıttık. Niye Anamurium'u, Mamure Kalesi'ni ihya edelim diyoruz. İşte Amerika'dan gelen insanlar buraları gezecekler. Restore ettiğimiz ve Anamur turizmine kazandırdığımız Kahyaoğlu Konağı'nı gezecekler. Yat limanı planını da çevre düzeni planına koyduk. İl Özel İdaresi, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'ndan sağlanan ödeneklerle Anamur'a 4,5 milyon TL kaynak aktardık. Bugün buraya gelirken ziyaret ettiğimiz Mersin Antalya yolunda bulunan 22 tünelin ilk ve en uzunu olan Boğsak Tüneli inşallah 1 ay sonra faaliyete geçecek. Bütün bu yatırımların yanı sıra makro planımız içerisinde Limonlu'dan Taşucu'na kadar otoban yolu projesi için çalışmalar da tamamlandı. Bütün bu yatırımlar, altyapı ve yollar Anamur'un tüm değerlerinin gelişmesinin önemli bir hazırlayıcısı olacak."

Güzeloğlu, konuşmasının sonunda şunları kaydetti:

"Alaköprü Barajı ile denizin 250 metre altında asma borularla Kıbrıs'a suyu götürüyoruz. Bu proje Anamur'a uluslar arası bir kimlik ve zenginlik katacak, sadece Kıbrıs değil Anamur'a da değer kazandıracak. Yüksekokul projemizi de çok önemsiyoruz. Anamur'u gelecekte yüksekokul merkezi haline getirmek istiyoruz. Muz üreticilerinin toprak tahlil laboratuvarı talebine de yönetim kurulu başkanı olduğum Çukurova Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla cevap verdik ve bu sorunu çözdük. Ajans olarak geçtiğimiz gün 40 milyon TL'lik hibe programı çağrısını açıkladık. Burada kullandığım ve gazetelerde manşet olan bir söz vardı. Hani eskiden gençlere "İcat çıkarma" derlerdi ya ben diyorum ki Allah aşkına icat çıkarın, bizimle buluşturun. Ortak aklı bir araya getirerek, ilçenin gelişmesi için ne gerekiyorsa hazırlayın getirin. Proje sizden destek vermesi bizden."

Anamur İlçe Kaymakamı Cengiz Cantürk ise ilçeye yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. İlçeye verilen ödeneklerin 2010-2012 yılları arasında 6 milyon 200 bin TL'ye ulaştığını, 2013 yılının ilk 10 ayında ise 4 milyon 500 bin TL kaynak aktarıldığını, Sosyal Destek Projeleri ile madde bağımlısı bin 974 gence ulaşıldığını, 14 engelli gencin hayatla buluşması için destekte bulunulduğuna, turizm sektöründe istihdam yaratmak için 60 gence kurs verildiğini, 260 öğrenciye yönelik de sınavlara hazırlık kursları düzenlendiğini ve başarı oranlarının yükseldiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Güzeloğlu, Bahar Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin hazırladığı "Çocuklar hayat bulsun, evlere huzur dolsun" isimli projeye verilen 80 bin TL'lik hibe çekini dernek başkanı Hanife Çetin'e teslim etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hayata geçirilen "Benim de parkım var" isimli proje için 100 bin TL hibe desteğinde bulunulurken İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aziz Dağıstan hibe çekini Güzeloğlu'nun elinden aldı.

Kaymakam Cengiz Cantürk, Güzeloğlu'na yöreye özgü 8 köşeli kasket, dokuma halı ve yöresel motifli fincan hediye ederken, Güzeloğlu, kasketi takarak basına poz vermesi salondan büyük alkış topladı.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe tarafından Güzeloğlu'na tablo hediye etti. Muz Birliği Başkanı Mehmet Güzel, Bahar Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Hanife Çetin ile Anamur Kimsesizler Derneği Başkanı Mehmet Çopkur ise Güzeloğlu'na plaket takdim etti. Tören hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Güzeloğlu Anamur'da Sodes Çeklerini Teslim Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement