Vali Kolat'tan, Sağlıklı Yaşam Merkezine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali Kolat'tan, Sağlıklı Yaşam Merkezine Ziyaret

Vali Kolat\'tan, Sağlıklı Yaşam Merkezine Ziyaret

Vali Ali Kolat, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde kurulan Sağlıklı Yaşam Merkezini ziyaret etti.

14.10.2014 13:57

Vali Ali Kolat, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde kurulan Sağlıklı Yaşam Merkezini ziyaret etti.

Kolat, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, millet olarak hastalık konusunda ihmalkar davranıldığını, insanların hastalanmadan hastaneye ya da sağlık kurumlarına başvurmadığını söyledi.

Hastanelere hastalanmadan önce gidilmesi gerektiğini savunan Kolat, "Tehlikeyi erkenden fark etsek çok daha olumlu sonuçlar alacağız. Tedbirimizi de ona göre alacağız. Burada meme kanserinin teşhisinden sigara bıraktırmaya kadar birçok dalda hizmet veriyor. Vatandaşlar evinden araçlarla alınıyor, muayenesi yapıldıktan sonra tekrar evine bırakıyor. Eğer muayenesinde bir sorun çıkarsa erkenden tedavisine başlanıyor. Sağlık açısından son derece güzel ve önemli bir hizmet" dedi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Güngüneş de Sağlıklı Yaşam Merkezinin birçok alt birimiyle ücretsiz olarak vatandaşlara hizmet verdiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Kolat, poliklinikleri gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Kolat, Obezite Danışmanlığı ve Sağlıklı Beslenme Bölümünde de "Vücut Kitle Endeksi Ölçümü" yaptırdı. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Kolat'tan, Sağlıklı Yaşam Merkezine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement