Vali Yavuz, "İlimizde Seracılığı Yaygınlaştıracağız" - Son Dakika
Yerel

Vali Yavuz, "İlimizde Seracılığı Yaygınlaştıracağız"

Vali Yavuz, "İlimizde Seracılığı Yaygınlaştıracağız"

Uşak Valisi Yavuz, ilde seracılığın yaygınlaştırılacağını, jeotermal kaynakların seralarda kullanımını sağlayacaklarını söyledi.

04.06.2014 20:08

Uşak Valisi Seddar Yavuz ilde seracılığın geliştirilmesi için çalışma yürüttüklerini belirterek, "Seraların jeotermal kaynaklarla ısıtılmasını amaçlıyoruz" dedi.

Vali Yavuz,  Hatıplar köyünde seraları gezdi.  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ile üreticilerden bilgi alan Vali Seddar Yavuz, köylerde alternatif tarım ürünlerinin üretilmesi ve seracılığın yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Uşak'ın zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu ifade eden Vali Yavuz, şöyle konuştu:

"Seraların jeotermal kaynaklarla ısıtılması çok önemli. Üreticiler jeotermal kaynakları seralarında kullanabilirse üretim maliyetlerini düşürüyor ve her dönem üretim yapma imkanına sahip oluyor.

Sondajlar ve gerekli iletim hatlarının kurulmasıyla yaklaşık 70 derece sıcaklıktaki suyun seracılıkta kullanımıyla köylerimiz seracılıkta rekabet edebilir bir konuma ulaşacak Hatıpler, Alaba, Banazköy, Yeşilyurt, Bağkonak, Şabanköy, Hasanköy, Susuz, Öksüz, Gürlek, Karacahisar, Bahadır, Dümenler, Ahat, Ayvacık, Derbent, Kızılhisar, Kaplangı, Küçükoturak, Gedikler köylerinde  örtüaltı sebze üretimi yapılıyor. Kış döneminin de çeşitli ürünlerin yetiştirildiği seralarda ana ürün olarak domates yetiştiriciliğinin yanı sıra biber, patlıcan, hıyar, fasulye, çilek ve pepino üretimi yapılıyor."

Daha sonra Gürlek köyündeki  alabalık üretim tesisine geçen Vali Yavuz, bölgede 8 alabalık işletmesinin  bulunduğunu bu işlemelerin toplam 100 ton yıllık balık üretimi yaptığını belirterek tesislerin üretim kapasitelerinin artırılması için proje geliştireceklerini ifade etti.

Kentin  içme suyu temin edildiği Küçükler Barajı su toplama havzası ve Çokrağan kaynağında incelemelerde bulunan Vali Yavuz,  yetkililerden bilgi aldı. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Yavuz, 'İlimizde Seracılığı Yaygınlaştıracağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement