Siverek'te bazı vatandaşlar mahallerinden geçen yüksek gerilim hattı direklerinin kaldırılması için yetkililerden yardım istedi.
Selimpınar Mahalle Muhtarı Bubo Tato, yaptığı açıklamada, mahallede yol ortasındaki yüksek gerilim direğini kaldırılması için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'ne (TEİAŞ) dilekçe yazdıklarını belirterek söz konusu direğin kaldırılması için belediye imar müdürlüğüne başvurduklarını ifade etti.
Siverek Belediyesi Elektrik İşleri Müdürü Sertaç Tamses de konuyla ilgili yaptığı açıklama Selimpınar Mahallesi'nde geçen yüksek gerilim direklerin kaldırılması için belediye olarak TEİAŞ'a yazı yazdıklarını söyledi.
Söz konusu direklerin tehlike arz ettiğini aktaran Tamses, "Direklerin bulunduğu alanların fotoğraflarını çektik, oluşturduğu tehlikeyi yazıyla belirtik. Bu yüksek gerilim hatlarının her biri 154 kilovat elektrik akımı taşıyor. Bu direklerin yerleşim alanlarından uzak olması gerekiyor" dedi.
Muhabir: Şükrü Dolaş/ Yasin Dikme
Yayıncı: Mehmet Güldaş - ŞANLIURFA
Son Dakika › Yerel › Vatandaşların Yüksek Gerilim Hattı Tepkisi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.