Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası - Son Dakika
Yerel

Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası

Malatya İl Sağlık Müdür Vekili Osman İçel, ikinci ayını dolduran bebeklere mutlaka verem aşısı yapılması gerektiğini bildirdi.

02.01.2012 18:27

Malatya İl Sağlık Müdür Vekili Osman İçel, ikinci ayını dolduran bebeklere mutlaka verem aşısı yapılması gerektiğini bildirdi.

Osman İçel, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada verem hastalarının sayısının yıllar içinde artış gösterdiğine değindi.

Dünyada her yıl 8-10 milyon yeni hasta ortaya çıktığını kaydeden İçel, Türkiye'de ise yılda yaklaşık 25-30 bin tüberküloz hastası olduğunu anlattı.

Malatya'da 2011 yılında 184 hastanın tedaviye, 269 kişinin de korumaya alınmış olduğunu ifade eden Osman İçel, "Bütün hastalara doğrudan gözetimli tedavi uygulanmıştır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından ülkemizde verem savaş çalışmaları incelenmiş ve pekçok ülkeye model oluşturmuştur" ifadelerini kullandı.

Solunum yoluyla bulaşan verem hastalığına işaret eden İçel, öksürük, balgam çıkarma, gece terlemesi, ateş, kan tükürme, iştahsızlık, aşırı zayıflama gibi şikayetlerden biri veya birkaçı olan kişilerin en yakın Verem Savaş Dispanserine veya herhangi bir sağlık kuruluşuna başvurmalarını istedi.

İkinci ayını dolduran bebeklere mutlaka verem aşısı yaptırılması gerektiğine vurgu yapan Osman İçel, şunları kaydetti:

"Aksırma ve öksürme sırasında ağzın kapatılması ve odaların havalandırılması solunum yoluyla bulaşan hastalıklardan korunmada en basit ve en etkili yoldur. Temizlik kurallarına dikkat etmek, sigaradan uzak durmak, karanlık, rutubetli ve güneş ışığının olmadığı ortamlarda bulunmamak, yeterli ve dengeli beslenmek gerekir. Verem ilaçları Verem Savaş Dispanserlerinde ücretsiz olarak verilmektedir."

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement