Vezirköprü'de "Serbest Besi Bölgesi" Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Vezirköprü'de "Serbest Besi Bölgesi" Masaya Yatırıldı

Vezirköprü\'de "Serbest Besi Bölgesi" Masaya Yatırıldı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde “Serbest Besi Bölgesi” yapılan bir toplantı ile masaya yatırıldı.

13.12.2016 16:59

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde "Serbest Besi Bölgesi" yapılan bir toplantı ile masaya yatırıldı.

Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan ve yönetim kurulu üyeleri, Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Alper, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve besiciler katıldı.

Terör olaylarını kınayan ve belediyenin yatırım faaliyetleri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, yaklaşık 800 dönüm bir arazi üzerine modern bir besi bölgesi oluşturmak için çalıştıklarını, ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak ilçeye besi bölgesini kazandıracaklarını belirtti. Besi bölgesi için yerin kullanım hakkının alındığını ifade eden Edis, hibe alma çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

"Rafta projeniz olsun"

TKDK Samsun İl Koordinatörü Dr Bülent Turan ise besi bölgesi projelerine verilebilecek hibe desteklemeleri hakkında katılımcılara bilgi vererek, hayvancılık tesislerine ve tarımsal işletmelere verilebilecek miktarları açıkladı. Serbest Besi Bölgesi projesi projesinin içeri konusunda da açıklama yapan Turan, projelerin bütçe ve ihtiyaca göre yapılmasına dikkat çekerek hedefin mevcut işletmeleri iyileştirmek olduğunu açıkladı. İlçede besicilik için kapasite ve potansiyel olduğuna dikkat çeken Bülent Turan, "Rafta her zaman projeniz olsun. Proje yapın destekleyelim hem kaliteyi hem üretimi artıralım. Sıralama kriterleri önemli. Yüksek puanlı projeler ön planda. İlçe proje konusunda son sıralarda. Siz proje yapın eksikleri biz tamamlarız" şeklinde konuşarak projenin önemine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından katılımcıların soruları cevaplandı. Tüm katılımcılara toplantı sonrası Belediye Sosyal Tesisleri'nde yemek verildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vezirköprü'de 'Serbest Besi Bölgesi' Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement