Yağlıdere'de Kurban Bayramı Hazırlıkları - Son Dakika
Yerel

Yağlıdere'de Kurban Bayramı Hazırlıkları

Yağlıdere’de, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Kurban Hizmetleri Komisyon Toplantısı yapıldı.

10.10.2013 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yağlıdere'de, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Kurban Hizmetleri Komisyon Toplantısı yapıldı.

Kaymakam Osman Aydoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, 2013 yılında Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ hükümleri doğrultusunda toplanan komisyonun, Kurban Bayramı'nda ibadet maksadıyla kurban kesecek vatandaşların bu görevlerini ifa ederken kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde kesmelerine yardımcı olmak amacıyla toplandığını ve bu hizmetleri iyileştirmek adına bir dizi tedbirler aldığını söyledi.

İlçe halkının kurbanlarını belirlenen kurban kesim yerlerinde kesmeleri gerektiğini belirten Aydoğan,  cadde-sokak ve parklarda kurban kesimine izin verilmeyeceğini, bu karara uymayanlara cezai işlem uygulanacağını vurguladı ve bu konuda hassasiyet gösterilmesini istedi.

İlçede kurban kesim yerlerinin Merkez Mahallesi, Sahil Caddesi, Hayvan Pazarı ve Bük Mahallesi General Bahtiyar Aydın Bulvarı'ndaki Belediye Mezbahası ile Üçtepe beldesinde de belediye mezbahası olarak belirlendiğini söyleyen Kaymakam aydoğan, "Cadde, sokak, park gibi kamu alanlarında kurbanlık hayvan kesimi yasak. Kurban kesim yerinin çevre temizliği ve sağlık yönünden uygun olması, hayvan hakları ile sağlık kurallarına uyulması ve kesim elemanının bu işi bilen kişiler olması şartıyla kendi bahçelerinde kurbanlarını kesmek isteyenlere müsaade edilecektir" dedi.

Aydoğan, belediye zabıta ekiplerince sığır cinsi hayvanlar için kulak küpeleri ve pasaportlarının kontrol edilerek belgeleri eksiksiz olan hayvanların kurban satış yerlerine girişlerine müsaade edileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Merkezi veri tabanına işlenmek üzere Kurban Bayramı'nda kesilen sığır cinsi hayvanların kulak küpe ve pasaportlarının, kasaplar, veterinerler, muhtarlar, din görevlileri, belediye zabıta memurları ve diğer görevliler vasıtasıyla ilçe tarıma teslim edilmesi gerekmektedir. Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince karar, yönetmelik, tebliğ, kurul ve komisyon kararlarına aykırı hareket edenler hakkında 2013 yılı kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğin 19. maddesinde belirtilen cezai işlemler uygulanacaktır."

Toplantıya, Garnizon Komutanı Mehmet Verim, Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Emniyet Amiri Turgay Cengiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yunus Emre Aydoğdu, İlçe Müftüsü Orhan Bal, Devlet Hastanesi doktorlarından Muhlis Çoban katıldı. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yağlıdere'de Kurban Bayramı Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement