Yalova'da 5 Yılda 397 Çocuk Çalışmaktan Kurtarıldı - Son Dakika
Yerel

Yalova'da 5 Yılda 397 Çocuk Çalışmaktan Kurtarıldı

Yalova\'da 5 Yılda 397 Çocuk Çalışmaktan Kurtarıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Yalova İl Müdürü Hilmi Uzun, Yalova’da 397 çocuk işçinin kurtarıldığını söyledi.

13.06.2016 15:43

Aile ve Sosyal Politikalar Yalova İl Müdürü Hilmi Uzun, Yalova'da 397 çocuk işçinin kurtarıldığını söyledi.

Her yıl 12 Haziran tarihinde çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği 'Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü'nde bu yılda halkın bilinçlendirilmesine yönelik etkinlikler yapıldı. Yazılı bir açıklama yayınlayan Aile ve Sosyal Politikalar Yalova İl Müdürü Hilmi Uzun, ise çocuk işçiliğinin halen büyük bir sorun olduğuna dikkat çekti. Uzun açıklamasında şu detaylara yer verdi:

"Gün geçtikçe artan sığınmacı sayısıyla beraber çocuk işçilerin sayısı da katlanarak artıyor. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, eğitim görmesi ve geleceğe hazırlanması gereken bir dönemde sağlık ve güvenliklerini, sosyal ve fiziksel gelişmelerini olumsuz yönde etkileyen çalışma yaşamında bulunmaları bizim için kabul edilebilinir bir durum değildir. Çocuk işçiliği, gelişmiş ve gelişmekte olan birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de ciddi bir sorun olmaya devam etmektedir. Çocukların özellikle zor koşullar altında uzun süreler için çalıştırılması ruhsal ve bedensel sağlıklarını olumsuz yönde etkilemektedir. Çocuk işçiliğinin temelinde; Öncelikle yoksulluk olmak üzere, aşırı nüfus artışı, kırdan kente yoğun göç, eğitim sistemindeki aksaklıklar, istihdam olanaklarının kısıtlılığı, yeterli toplumsal bilincin oluşmaması, ailelerin eğitimsizliği gibi birçok sosyal ve ekonomik neden bulunmaktadır."

Sosyal hizmet merkezinin 2012 yılından itibaren bugüne kadar 168'i kız, 229'i erkek olmak üzere toplam 397 çocuğa ulaştığını ifade eden Uzun, "Sokakta alan taraması ve karşılaşılan çocuklarla görüşme, merkeze ve merkezde ilgi alanı doğrultusunda bir etkinliğe yönlendirme, müzik, koro, futbol, satranç, hentbol, seramik ve cam füzyon çalışmalarına yönlendiriyoruz. Bizim çocuklarımızın da sokaklardan, tarlalardan, ağır ve tehlikeli işlerden kurtulmaları için, eğitim için, daha güzel bir dünyada çocukluklarına yaraşır bir yaşam için kamuoyunun dikkatini çekmek istiyoruz" - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'da 5 Yılda 397 Çocuk Çalışmaktan Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement