Yalova'da "Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimleri" Semineri - Son Dakika
Yerel

Yalova'da "Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimleri" Semineri

Yalova\'da "Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimleri" Semineri

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) tarafından Yalova'da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen "Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimleri" semineri, başladı.

19.06.2013 17:42

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) tarafından Yalova'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimleri" semineri, başladı.

TEMA Vakfı Genel Müdürü Serdar Sarıgül, Karaca Arboretum'da düzenlenen seminerin açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitimlerin, Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirildiğini belirtti.

Sarıgül, bu yıl 7 ilden 110 öğretmenin eğitimlere katıldığını kaydederek, "Burada bütün amaç; doğaya hükmeden, doğanın sahibi olduğumuzu değil, doğanın sınırlarını ve kendi sınırlarımızı bilerek doğa ile iç içe yaşamayı konuşuyoruz. Ekosistemi, yaşam tarzını konuşuyoruz. Bu, eğitici öğretmen eğitimidir. Öğretmenlerimiz, burada aldıkları eğitimi, ilköğretim ve ortaokul çocuklarımızla 'Minik Tema, Yavru Tema' programlarını sürdürüyor. Aynı şekilde doğa ile iç içe yaşamanın, çevre bilincini, doğa dostu uygulamaları öğretiyorlar. Erken yaşlarda buna başlayıp, bunu yaşam biçimi haline getirmek, ana amaç" diye konuştu.

TEMA Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca ise aşırı tüketime dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Ben TEMA'nın dünyayı kurtaracağına inanıyorum. Bunu nasıl yapacağız? Rakamlarla başlamak istiyorum. Reklam, bugün aldı başını gidiyor. 2006 yılında dünya ulusları reklama 460 milyar dolar para ödedi. Geçen sene 1 trilyon 100 milyar dolar ödedik reklama. Peki, bu parayı nereden buldular? Ben olmasam büyüyemez. İşte suçlu benim, yakaladım. Bugün 'global ekonomi' denilen o canavar, kendine hayat veren doğal ekosistemi bitirinceye kadar büyümeye devam edecektir. Duramaz, durursa kriz oluyormuş. Vah zavallı büyüyemiyormuş."

Konuşmaların ardından eğitimlere katılan öğretmenler, Karaca Arboretum'u gezdi.

Törene, Çınarcık Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu, Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selim Karahan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sami Akyol  da katıldı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'da 'Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimleri' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement