Yaylada Yaşayan Öğrencilerin Zorlu Okul Yolculuğu - Son Dakika
Yerel

Yaylada Yaşayan Öğrencilerin Zorlu Okul Yolculuğu

Yaylada Yaşayan Öğrencilerin Zorlu Okul Yolculuğu

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde aileleriyle birlikte yayla evlerinde yaşayan öğrenciler, her gün 5 kilometrelik patika yolu sırtlarında çantalarıyla yürüyerek okullarına ulaşıyor.

20.11.2015 13:05

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde aileleriyle birlikte yayla evlerinde yaşayan öğrenciler, her gün 5 kilometrelik patika yolu sırtlarında çantalarıyla yürüyerek okullarına ulaşıyor.

Bozdoğan ilçesinde daha önce köy statüsünde olan Güney Mahallesi'nin yayla kısmında oturan ve Yenipazar ilçesinin Karacaören Mahallesi'nde okuyan yaşları 6 ile 12 arasında değişen 4 öğrenci, her gün 5 kilometre yürüyerek önce mahallelerine, daha sonra da taşımalı sistemle okula ulaşmaya çalışıyor. Her gün bu zorlu yolda tüm olumsuzluklara rağmen eğitimlerine devam etmeye çalışan öğrenciler, sabah ve akşam olmak üzere toplam 10 kilometrelik toprak ve ıssız yolu geçerek iki saat sonunda okullarına ulaşıyor.

YOLLARININ ASFALT YAPILMASINI İSTİYORLAR

7. sınıf öğrencisi Sakine Madran ve 1. Sınıf öğrencisi Tuğbanur Madran kardeşler ile 4. Sınıf öğrencisi Nilüfer Aydın ve 1. Sınıf öğrencisi Nilgün Aydın kardeşler haftanın beş günü sabah ve akşam olmak üzere toplam 10 kilometrelik yolu yürüyerek önce mahallerine daha sonra taşımalı eğitimle de okullarına ulaşıyor. Sırtlarında çantalarıyla toprak yolda yazın toz, kışın ise çamurla boğuşan Madran ve Aydın kardeşler yollarının asfalt yapılmasını istiyor. Her türlü zorlu şartlara rağmen eğitimlerini devam ettirmek için yılmadan günlük 10 kilometrelik yolu yayan yürüyen öğrencilerin okullarına ulaşması ise yaklaşık 2 saat gibi bir zaman alıyor.

"5 KİLOMETRELİK YOLU GELİP GİTMEKTE ZORLANIYORLAR"

Güney Mahallesi Muhtarı Rafet Koyunlar, yayla kısmında ikamet eden öğrencilerin sıkıntı yaşadığını belirterek, "Yayla evlerine ulaşan yolların öncelikle asfaltlanmasını istiyoruz. Taşımalı eğitim kapsamında eğitimlerini sürdüren mahallemizin yayla kısmında kalan öğrencileri bu yolu kullandıkları için yazın toz toprak kışın ise çamurlu yollarda yaklaşık 5 kilometrelik yolu gelip gitmekte zorlanıyor. Bu anlamda devletimiz gerekli desteği ve yardımı elinden geldiği kadar yapıyor ama bu çocuklarımızın kullandıkları yolların asfalt yapılması çok iyi olur. Taşımalı eğitimin önümüzdeki yıllarda yayla evlerine kadar ulaşması ise çocuklarımızı biraz daha rahatlatır" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaylada Yaşayan Öğrencilerin Zorlu Okul Yolculuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement