Yeniyer'de Heykel Atölyesi Festivali Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Yeniyer'de Heykel Atölyesi Festivali Düzenlenecek

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Yeniyer beldesinde 1. Hapis Boğazı Hitit Heykel Atölyesi Festivali düzenlenecek.

13.07.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Yeniyer beldesinde 1. Hapis Boğazı Hitit Heykel Atölyesi Festivali düzenlenecek.

Yeniyer Belediye Başkanı Osman Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin önemli bir tarihi geçmişi bulunduğunu, buna karşılık yeteri kadar tanıtılmadığını söyledi.

Yılmaz, bu eksikliği gidermek amacıyla bir festival düzenlemeye karar verdiklerini kaydetti.

Başkan Yılmaz, beldede yapılan ön araştırmalarda bölgenin Hititler döneminde heykel atölyesi olarak kullanıldığının tespit edildiğine değinerek, bu araştırmalarda bulunan eserlerin kurulacak Açık Hava Tarihi ve Kültür Park Müzesi'nde sergileneceğini belirtti.

Karakız Mahallesi, Kazankaya, Armutlu ve Hapis Boğazı bölgelerinin birinci derece arkeolojik sit alanı ilan edildiğine dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Beldemizde sadece aslan heykellere değil, yaklaşık 1,5 kilometrekarelik alanda kabartma heykeller ve mimari eser kalıntılarına rastlanıyor. Bu eserleri bulunduğu yerlerde koruyarak turizme kazandırmak istiyoruz. Bunun için de bu yıl ilk olarak bir festival düzenleyeceğiz."

Yılmaz, 19 Temmuz Pazar günü saat 12.00'de Ahmet Fakılı Mahallesi Dikilitaş mevkisinde tertip edilecek festivalde Ankaralı Namık, Murat Balaban, Mustafa Akkuş, Hülya Yıldız gibi şarkıcıların sahne alacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeniyer'de Heykel Atölyesi Festivali Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement