Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

Sakarya Valiliğinde 30 Mart'taki yerel seçimler dolayısıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

06.02.2014 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Valiliğinde 30 Mart'taki yerel seçimler dolayısıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Vali Mustafa Büyük, seçimin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi, halkın iradesinin hiçbir şeyden etkilenmeden doğal ortamında yansıması için gerekli tedbirleri almak amacıyla görev yaptıklarını söyledi.

Büyük,  1 Ocak - 30 Mart'ta her aşamada hukuki zeminin var olduğunu ve son 10 gün her türlü tanıtım ve propaganda faaliyetlerinin seçim kurullarına bırakıldığını belirterek, "Son 30 gün bazı propaganda faaliyetleri seçim kurullarının belirlediği şekilde gerçekleşiyor. Onun dışındaki sürelerde seçim büroları, seçime yönelik toplantılar, mitingler ve diğer faaliyetler de bizim denetim ve gözetimimizde sürdürülüyor" ifadesini kullandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının da kendi görev alanları içinde çalışacaklarını aktaran Büyük, şöyle konuştu:

"ilçelerde kaymakamlarımız aynı şekilde üzerlerine düşen görevi gerçekleştirecek. Seçimlerin tarafsız ortamda, kamuoyunun gözü önünde, eşit şartlarda, huzur ve sükunet içinde geçmesi için ne gerekiyorsa elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu çerçevede Güvenlik Şube Müdürümüz, bundan önce kamu görevlilerinin eğitilmesinde sunum gerçekleştirdi. Seçim öncesi, sırası ve sonrasında güven ortamında seçimin gerçekleşmesi için her türlü tedbiri aldık ve planlamaları yaptık. Kamu görevlilerinin bu süreçte hiçbir şekilde kamu araç gereçleriyle, kendilerinin de siyasi faaliyette olmamaları, tarafsızlığa gölge düşürecek davranışlardan uzak durmaları konusunu titizlikle takip edeceğiz."

Büyük, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz meselenin özünü güvenlik açısından da önemsediğimiz için çok sayıda seçim bürosu olması sebebiyle bunların güvenlikli hale getirilmesi, uygun yerlerde açılması, mümkünse kamera kayıtları tutulması gibi şeyleri de siyasi partilerimiz rica ettik. Son 10 günde yasak sayılabilecek tahminler, anketler hepinizin malumu. Onun dışında siyasi faaliyetlerin yansıması olarak basın yayın organlarında her türlü çalışma serbest."

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Melih Koda, seçim güvenliğiyle ilgili sunum yaptı.

Programa Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, Il Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Il Jandarma Komutanı Adnan Şimşiroğlu, internet siteleri ve gazetelerin temsilcileri katıldı. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement