Yozgat'ta Deneme Üretimi Olarak Kırmızı Mercimek Ekimi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Deneme Üretimi Olarak Kırmızı Mercimek Ekimi Yapıldı

Yozgat\'ta Deneme Üretimi Olarak Kırmızı Mercimek Ekimi Yapıldı

Yozgat’ta alternatif ürün olarak kırmızı mercimek ekimi yapıldı.

04.11.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta alternatif ürün olarak kırmızı mercimek ekimi yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının koordinasyon ve desteği ile Tarla Bitkileri Araştırma Enstitüsü ve Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Yozgat Baklagil Yayım Projesi kapsamında kırmızı mercimek deneme ekimi yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü persaneli Ziraat Teknikeri Osman Akarsubaşı ile Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsünde görevli Ziraat Mühendisi Musa Karaçam ve Yetiştirme Tekniği Bölüm Başkanı Dr.Muzaffer Avcı nezaretinde Tayyip Köyünde tesis edilen deneme parsellerine anıza direkt ekim ve toprak işlemeli olarak 4 farklı çeşitte 8 dekar alana kırmızı mercimek ekimi yapıldı.

2016 bahar döneminde ise aynı uygulama alanında ayrılan 2 parsele toprak işlemeli ve toprak işlemesiz olarak birer dekar alana meyveci 2001 çeşidi ile yazlık yeşil mercimek ekimi uygulanacağını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, "Deneme ekimleri ile bölgemize uygun ürün çeşitlerini belirliyoruz. Hasat sonunda ise hangi ürünün daha verimli olduğu ve bölgeye uygun olduğun tespit edilecek" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Deneme Üretimi Olarak Kırmızı Mercimek Ekimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement