Yozgatlı Daire Müdürleri ve Gazetecilerden Oluşan Heyet Mersin'deki Spor Tesislerini İnceledi - Son Dakika
Yerel

Yozgatlı Daire Müdürleri ve Gazetecilerden Oluşan Heyet Mersin'deki Spor Tesislerini İnceledi

Yozgatlı Daire Müdürleri ve Gazetecilerden Oluşan Heyet Mersin\'deki Spor Tesislerini İnceledi

Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımı devam eden Yozgat Spor Vadisi Projesi'ne farklılık kazandırmak ve en son yapılan spor tesislerini yerinde görmek amacıyla Yozgat Valiliği önderliğinde, Yozgat Belediyesi ve Bozok...

17.09.2013 11:54

Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımı devam eden Yozgat Spor Vadisi Projesi'ne farklılık kazandırmak ve en son yapılan spor tesislerini yerinde görmek amacıyla Yozgat Valiliği önderliğinde, Yozgat Belediyesi ve Bozok Üniversitesi işbirliğiyle, daire müdürleri ve gazetecilerden oluşan bir heyet, Akdeniz Olimpiyatları'nın gerçekleştiği Mersin'de yapılan spor tesislerini inceledi.

Vali Yardımcısı Can Aksoy, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer'in de yer aldığı gezide, Mersin Gençlik Spor İl Müdürü İlhami Koç tesisler hakkında gazetecileri bilgilendirdi. Mersin Olimpik yüzme havuzunu gazetecilere gezdiren Koç, tesislerin kentte spor kültürünün gelişmesine de önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Mersin'de spor kart uygulamasına geçtiklerini bu kartı alan sporcular ve vatandaşların spor tesislerin tamamının giriş ve çıkışında kullanacağını anlatan Koç, bu sayede sporla ilgili tüm verilerin, sporcu ve antrenör ile vatandaşların tesisleri kullanım sıklığının ve sayısal verilerin sistemde olacağını kaydetti.

Gazeteciler daha sonra 25 bin seyirci kapasiteli Mersin Sdatyumu, 3 bin kişilik Nevin Yanıt Atletizm spor Kompleksi, bin seyirci kapasiteli Mersin Jimnastik solonu, Mersin tenis kompleksi, basketbol müsabakalarına ev sahipliği yapan 7 bin 500 kişi kapasiteli Servet Tazegül Spor Salonu, gibi tesisleri gezdi.

Vali Yardımcısı Can Aksoy, Vali Abdulkadir Yazıcı'nın projelerinden, Yozgat'a ciddi yenilikler ve değişim katacak Spor Vadisi Projesi'nde alt yapı çalışmaların devam ettiğini söyledi. Aksoy, projeye farklılık kazandırmak için olimpiyatlara ev sahipliği yapan ve farklı spor tesislerinin bulunduğu Mersin'i gezdiklerini belirtti. Aksoy, Mersin'deki tesislerin spora ve sporculara önemli katkılar sunduğunu belirterek Yozgat Spor Vadisi'nde yapılacak tesislerin de kente önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

TÜPLÜ DALIŞ EĞİTİMİ

Gazeteciler daha sonra Mersin'in tarihi zenginliklerinden Kız Kalesi'ni gezdi. Burada tekne gezisine çıkan gruba Yapraklı koyda Doğa Sporları Okulu Yöneticisi ve Dalış Eğitmeni Salih Mutlukaya tarafından tüplü deneme dalış eğitimi brifingleri uygulamalı olarak verildi. Fok mağarasının bulunduğu alanda yüzen grup daha sonra Akyar koyunda 6 ve 9 metreye kadar tüplü dalış yaptı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgatlı Daire Müdürleri ve Gazetecilerden Oluşan Heyet Mersin'deki Spor Tesislerini İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement