Yrd. Doç. Dr. Ayhan Özer'in Kişisel Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Yrd. Doç. Dr. Ayhan Özer'in Kişisel Resim Sergisi Açıldı

Yrd. Doç. Dr. Ayhan Özer\'in Kişisel Resim Sergisi Açıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde, GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Özer’in hazırlamış olduğu ‘Kolaj Şeyler’ adlı kişisel resim sergisinin açılış töreni yapıldı.

07.03.2014 13:55

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde, GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Özer'in hazırlamış olduğu 'Kolaj Şeyler' adlı kişisel resim sergisinin açılış töreni yapıldı.

116 Eserin yer aldığı ve üç boyutlu resimlerin de bulunduğu serginin açılışında konuşan Yrd. Doç. Dr. Özer, Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Gaziantep'in kültürünün gelişmesinde katkıda bulunmak istediklerini, yapılan sanatsal etkinliklere Gaziantep'in dahil olması gerektiğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Özer, "Sadece üniversite çalışanları ve buraya ilgi duyan insanların katılımıyla bu atılımı yapacağımızı düşünmüyorum. Dolayısıyla bizim kendimizi daha iyi ifade etmemiz ve yaptığımız etkinlikleri duyurmamız gerekiyor. Sanayi olarak gelişmiş olsa da kentimiz kültürel anlamda üstüne bir şeyler katması gerekir" diyerek, ancak bu şekilde daha önemli noktalara gelinebileceğini ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Özer, Üniversitelerin, özellikle güzel sanatlar fakültelerinin sanatsal etkinliklerde ortalama bir estetik zevkin üstünde, günün sanat anlayışını insanlara sunacak yaklaşımlar içinde olması gerektiğini vurguladı.

Yrd. Doç. Dr. Özer, "Bu nedenle bu sergide alışılagelmiş yağlı boya resim dışında bir çalışma yapmak istedim. Gaziantep'in buna ihtiyacı var. Sıradan sergiler yerine günümüz sanatının felsefesini kente getirebilecek, onlara sunabilecek açılımlara ihtiyacı var. Bunun gayretindeydim" diyerek, GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi olarak sanatsal etkinlikleri sürdüreceklerini söyledi.

'Kolaj Şeyler' adlı kişisel resim sergisi 5-20 Mart 2014 tarihleri arasında GAÜN Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde sanatseverler tarafından gezilebilecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yrd. Doç. Dr. Ayhan Özer'in Kişisel Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement