Yüksekova'da Başarılı Kursiyerlere Sertifikaları Verildi - Son Dakika
Yerel

Yüksekova'da Başarılı Kursiyerlere Sertifikaları Verildi

Yüksekova\'da Başarılı Kursiyerlere Sertifikaları Verildi

Yüksekova Kaymakamlığı Aile Destek Merkezindeki kursları başarıyla bitiren 180 kursiyere sertifikaları verildi.

30.01.2014 18:50

Yüksekova Kaymakamlığı Aile Destek Merkezindeki kursları başarıyla bitiren 180 kursiyere sertifikaları verildi.

Aile Destek Merkezinde geçen sene açılan meslek kurslarını başarıyla tamamlayan 180 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi.

Törende konuşan Kaymakam Yasin Tikdağ, annelerin çocuklarıyla beraber hayata katılmalarını sağlayan kurum ve düzenlemeleri önemsediklerini belirtti.

Farkındalığın geliştirilmesi açısından hukuki idari düzenlemelerle fırsat eşitliği konusunda çalışmalar yapıldığına değinen Tikdağ, şöyle konuştuB:

"Anayasamız kadına pozitif ayrımcılık hakkı tanımıştır. Bu çerçevede kurulan aile destek merkezleri de kadınların başkasına zorunlu kalmadan sosyal hayata, iş hayatına katılım sağlayabilmesi açısından çok önemlidir. Bizler de elimizden geldiğince fırsat eşitliği ve kadına toplum hayatına daha aktif katılabilme olanağı sunmak amacıyla bu süreci hızlandırmaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki kadınlarımız, kızlarımız kendilerine has donanımları ve rolleriyle toplum hayatında var olurlarsa daha mutlu olurlar. Mutlu kadın, daha iyi yetişmiş çocuklar, daha sağlam aile ve sağlıklı toplum demektir."

Konuşma sonrası Halit Okay İlköğretim Okulu folklor ekibi yöresel oyunlar sergilerken, kursiyerler Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde uzun süre halay çekti.

Tören, Kaymakam Tikdağ'ın kursiyerlere sertifikalarını vermesiyle son buldu.

Törene Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, kurum amirleri, aile destek merkezi çalışanları ile kursiyerler katıldı. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yüksekova'da Başarılı Kursiyerlere Sertifikaları Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement