Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika
Yerel

Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Zirve Yayınevi\'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Müdahil avukatlardan Doğan: "Hüseyin Yelki'nin davanın gerçeğe, somut gerçeğe, maddi gerçeğe ulaşması için bugün verdiği ifadeler değerli olmuştur"

30.10.2013 23:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davanın müdahil avukutlarından Erdal Doğan, tutuklu sanık Hüseyin Yelki'nin verdiği ifadelerin, davanın gerçeğe ulaşması için önemli olduğunu söyledi.

Davanın 85. duruşmasının ardından gazetecilere açıklamada yapan Doğan, yayınevinin eski çalışanı tutuklu sanık Hüseyin Yelki'nin savcılığa verdiği ve duruşmada okunan ifadesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Doğan, Hüseyin Yelki'nin pişmanlıktan faydalanmaya çalıştığını belirterek, önemli buldukları hususlar olduğunu ama başka deliller veya daha ciddi buldukları deliller de olduğunu kaydetti.

Doğan, şöyle konuştu:

"Hüseyin Yelkin'in vermiş olduğu bu deliller, bizim müdahil taraf olarak ve iddia makamının aynı şekilde somut ve inandırıcı olarak bulduğumuz delilleri daha da inandırıcı ve somutlaştırmış oldu. Hüseyin Yelki'nin davanın gerçeğe, somut gerçeğe, maddi gerçeğe ulaşması için bugün verdiği ifadeler değerli olmuştur."

Pişmanlık yasasının açık olduğuna değinen Doğan, davaya etkili olabilecek ve maddi gerçeği ortaya çıkarabilecek delilleri sunması halinde herkesin hem tanık korumadan hem de etkin pişmanlıktan yararlanma olasılığının açık olduğunu kaydetti.

Doğan, "(Hüseyin Yelkin) Bu konuyla ilgili çeşitli ipuçları vererek 'ben bilmiyorum' havasına girmekten öte bu konudaki yasanın açıklığı veya amacına uygun davranmasıyla pişmanlık yasasından yararlanır" diye konuştu. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement