Bebeğini Denize Atan Annenin Cezai Sorumluluğunu Tam Çıktı - Son Dakika
3.Sayfa

Bebeğini Denize Atan Annenin Cezai Sorumluluğunu Tam Çıktı

Bebeğini denize atan annenin cezai sorumluluğunu tam çıktıİSTANBUL - İstanbul Eminönü iskelesinde geçtiğimiz Ocak ayında 40 günlük bebeğini denize atan Fatma Karataş'ın cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde düzenlenen rapor dava dosyasına girdi.

07.12.2017 12:21

Bebeğini denize atan annenin cezai sorumluluğunu tam çıktı

İSTANBUL - İstanbul Eminönü iskelesinde geçtiğimiz Ocak ayında 40 günlük bebeğini denize atan Fatma Karataş'ın cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde düzenlenen rapor dava dosyasına girdi.

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Eminönü'nde 40 günlük bebeğini denize atan anne Fatma Karataş ve gayriresmi eşi Mustafa Teneke'nin ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmalarına devam edildi.

İstanbul 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Fatma Karataş cezaevinden getirilirken, tutuksuz sanık Mustafa Teneke duruşmaya katılmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına bir avukat da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan psikiyatrist Fatih Öncü tanık olarak dinlendi. Öncü, olay tarihinde Sanık Fatma Karataş'ın tedavi amaçlı görev yaptığı hastaneye gönderildiğini belirterek, Karataş'ın çelişkili ifadeler verdiğini söyledi.

Tanığın ifadesinin ardından mahkeme başkanı Sanık Fatma Karataş'ın akıl sağlığının tespiti için Adli Tıp Kurumu tarafından istenen raporun dava dosyasına girdiğini açıkladı. Raporda, Karataş'ın olay nedeniyle cezai ehliyetinin tam olduğu, herhangi bir akıl hastalığının bulunmadığının tespit edildiği belirtildi.

Duruşmada söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı, sanık Karataş'ın ifadesinde bebeği diğer sanık Mustafa Teneke ile birlikte öldürdüklerini söylediğine değinerek, ilk duruşmada tahliye edilen Teneke'nin yeniden tutuklanmasını istedi. Sanık Fatma Karataş'ın avukatı ise, müvekkilinin tahliye edilerek tedavisine devam edilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Karataş'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Sanık Teneke'nin yeniden tutuklanması talebini reddeden mahkeme, ATK raporuna karşı savunma hazırlamaları için avukatlara süre vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin gayri resmi olarak birlikte yaşadıkları, Tuğçe adlı bir bebek sahibi oldukları anlatılmıştı. Şüpheli Mustafa Teneke'nin sabit iş sahibi olmadığı ve günlük kazandığı paralarla geçimini sağladığı, olay günü şüpheli Fatma Karataş'ın bebeğin bakımı için Mustafa Teneke'den para istediği anlatılan iddianamede, bunun üzerine çiftin arasında kavga çıktığına değinilmişti.

İddianamede, Fatma Karataş'ın kavgadan bir süre sonra evden çıkarak, tüm gece sokaklarda dolaştığı, 24 Ocak 2017 saat 06.25 sıralarında Eminönü'nde bulunan Bursa Deniz Otobüsleri İskelesi kenarında giderek kucağındaki Tuğçe bebeği denize attığı ve olayın ardından sokaklarda dolaşmaya devam ettiği belirtilmişti. İddianamede, Fatma Karataş'ın daha sonra karakola giderek çocuğunu denize attığını söylediği anlatılmıştı. İddianamede şüphelilerin, "Alt soydan akrabayı kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

Bebeğini Denize Atan Annenin Cezai Sorumluluğunu Tam Çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Bebeğini Denize Atan Annenin Cezai Sorumluluğunu Tam Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement