Abd Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland Türkiye'yi Ziyaret Edecek - Son Dakika
Dünya

Abd Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland Türkiye'yi Ziyaret Edecek

Abd Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland Türkiye\'yi Ziyaret Edecek

Türkiye ile ABD arasındaki diplomasi trafiği hız kazanıyor.

31.10.2013 18:24

Türkiye ile ABD arasındaki diplomasi trafiği hız kazanıyor. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, 31 Ekim-3 Kasım tarihlerinde üç ülkeye yapacağı gezi çerçevesinde Türkiye'yi de ziyaret edecek.

Dışişleri eski Sözcüsü olan Nuland'un, Macaristan ve Ukrayna'daki temaslarını iki ülkenin başkentleri ile sınırlı tutarken, Türkiye'de İstanbul ve Adana'yı ziyaret edeceğine dikkat çekiliyor.

Türkiye'deki resmi yetkililerle temaslarının gündeminde ikili ilişkiler ve bölgesel sorunların yer aldığı belirtilen Nuland, özel sektör temsilcileri ve sivil toplum örgütleriyle de bir araya gelecek.

Amerika'nın Sesi, Savunma Bakanlığı müsteşarlarından Jim Miller'in de Türkiye'de temaslarda bulunacağına işaret ederken Miller'ın temaslarının gündeminde Suriye dahil bölgesel güvenlik konularıyla Türk-Amerikan ortak savunma ilişkileri ve NATO ortaklığının da bulunduğunu vurguladı.

-DAVUTOĞLU 18 KASIM'DA WASHİNGTON'DA OLACAK-

Haberde "Türkiye ile Amerika arasında diplomatik trafik yoğunluğunun Kasım ayında da devam etmesi bekleniyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 18 Kasım'da Washington'u ziyaret etmesi, Amerika Dışişleri Bakanı Yardımcılarından Rick Barton'un da 2-7 Kasım tarihlerinde Türkiye'ye gitmesi bekleniyor" denildikten sonra şöyle devam ediliyor:

"Türkiye ile Amerika ilişkilerinde, son dönemde Türkiye'nin Amerika'nın yaptırım uyguladığı Çin şirketi CPMIEC'ten füze savunma sistemi almayı planlaması öne çıkmış bulunuyor. Ayrıca ikili ilişkilerde Suriye savaşı ve Irak'taki durum da önemini koruyor."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Abd Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland Türkiye'yi Ziyaret Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement