Abd, Irak'taki Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Dünya

Abd, Irak'taki Saldırıyı Kınadı

Abd, Irak\'taki Saldırıyı Kınadı

Amerika Birleşik Devletleri, önceki gün Irak'ın Süleymaniye kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde meydana gelen intihar eylemini kınadı.

25.01.2013 12:59

Amerika Birleşik Devletleri, önceki gün Irak'ın Süleymaniye kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde meydana gelen intihar eylemini kınadı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek Amerika olarak Irak halkı ile dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. Sözcü Nuland Irak hükümetine terörle mücadele çalışmalarında destek verdiklerini ifade etti. Terör gruplarının tüm Irak halkını hedef aldığını söyleyen Nuland, bu süreçte din ve mezhep ayrımı yapmadan tüm Irak halkının hedef alndığını belirtti.

Amerika'nın Bağdat Büyükelçiliği de saldırıyı yayınladığı bildiri ile kınadı. Büyükelçilik tarafından yayınlanan bildiride taziye meclisine yönelik düzenlenen saldırı şiddetle kınanarak sivillerin hedef alındığına işaret edildi. Bildiride "Şehit olanların yakınlarına Başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

Parlamento Başkanı Usame El Nuceyfi de saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyleyerek, güvenlik birimlerinden vatandaşın güvenliğini sağlamasını istedi. Parlamento Başkanı El Nuceyfi güvenlik birimlerinin güvenlik planlarını gözden geçirerek sivillerin canına mal olan saldırıların önlenmesine çalışılmasını istedi.

AHM(AÖ/SS)

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Abd, Irak'taki Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement