Anadolu Üniversitesi Kosova'da Açık ve Uzaktan Eğitim Hazırlıklarına Başladı - Son Dakika
Dünya

Anadolu Üniversitesi Kosova'da Açık ve Uzaktan Eğitim Hazırlıklarına Başladı

Anadolu Üniversitesi Kosova\'da Açık ve Uzaktan Eğitim Hazırlıklarına Başladı

Kosova'da açık ve uzaktan eğitim konusunda kamuoyunu bilgilendirme turuna çıkan Anadolu Üniversitesi heyeti, Priştine Yunus Emre Türk Kültür merkezi'nde vatandaşlarla buluştu.

03.08.2012 21:13

Kosova'da açık ve uzaktan eğitim konusunda kamuoyunu bilgilendirme turuna çıkan Anadolu Üniversitesi heyeti, Priştine Yunus Emre Türk Kültür merkezi'nde vatandaşlarla buluştu.

Anadolu Üniversitesi Batı Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Atilla Doğan, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan Bakır ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sekreteri Mesut Kürker'den oluşan Eskişehir Anadolu Üniversitesi heyeti, açık ve uzaktan eğitimin avantajları ve önemi hakkında konuştu.

Yrd. Dr. Doç Hasan Bakır ve Mesut Kürker'in konuşmalarının ardından katılımcılara açık öğretimin detaylarını anlatan Anadolu Üniversitesi Batı Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Atilla Doğan, Anadolu Üniversitesi'nin, öğrenci sayısı bakımından dünyanın en büyük 3'üncü üniversitesi olduğunu söyledi. Doğan, açık öğretim ile kapsanan 2 milyon öğrenciye sahip Anadolu Üniversitesi'ni, Türk dünyasının gözbebeği kurumu olarak tanımladı.

Açık öğretimin sağladığı yararlara değinen Doğan, "Yeni nesil artık o ilkel ve geleneksel eğitim öğretim noktasından ayrılmak zorunda. Hayatı bugün olarak düşünmeyin. 10 sene, 20 sene 50 sene sonra olarak düşünün. Türkiye'de Anadolu Üniversitesi aracılığıyla teknolojiyi eğitimle birleştirmekten ve modernleştirmekten dolayı mutluyuz" diye konuştu.

PRİZREN'DE İRTİBAT BÜROSU AÇILIYOR

Anadolu Üniversitesi Batı Programları Koordinatörü Doğan, Üsküp'te yaptıkları gibi Prizren'de de irtibat büro kuracaklarını bildirdi. "Açık öğretim için yaş, meslek, nerede yaşadığınız önemli değil, uzaktan öğretimde birinci şart, Türkiye'deki eğitim sistemine göre lise ve dengi bir okuldan mezun olmaktır" diye konuşan Doğan, Almanya'daki gibi bir ücret talep etmeyeceklerini, Kosova'da hayat standardına uygun olarak makul bir fiyat belirleyeceklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Üniversitesi heyeti, 3 günlük Kosova ziyareti kapsamında Prizren ve Mamuşa'da açık ve uzaktan eğitim konusunda vatandaşlarla bilgilendirme toplantıları düzenleyecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Anadolu Üniversitesi Kosova'da Açık ve Uzaktan Eğitim Hazırlıklarına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement