BBP Genel Başkanı Destici: "Kosova'daki Türk Partileri Birlikte Daha Yararlı İşler Yapabilir" - Son Dakika
Dünya

BBP Genel Başkanı Destici: "Kosova'daki Türk Partileri Birlikte Daha Yararlı İşler Yapabilir"

BBP Genel Başkanı Destici: "Kosova\'daki Türk Partileri Birlikte Daha Yararlı İşler Yapabilir"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Yunanistan ve Makedonya temasları ardından Kosova'ya geldi.

27.09.2013 13:21

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Yunanistan ve Makedonya temasları ardından Kosova'ya geldi. Mustafa Desteci, Kosovalı Türk Partilerini birlik ve beraberliğe davet etti.

Temaslarda bulunmak üzere Kosova'da bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, başkent Priştine'de, Kosova Demokratik Türk Partisi ( KDTP) Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile Türk milletvekilleri tarafından karşılandı. BBP lideri Mustafa Destici ve beraberindeki heyet, Yağcılar ile bir araya geldi. Mustafa Destici'ye bu ziyarette Avrupa Türk Birliği Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkan Yardımcıları ile BBP MKYK üyeleri eşlik etti. Kosova Bakanlıklar binasında gerçekleşen görüşme sonrası Desteci, Kosova'da bulunmaktan son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

Ziyaretlerinin amacının buradaki Türk toplumunun siyasi partileri, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelmek olduğunu belirten Destici, "Buradaki kardeşlerimizle hasret giderirken, kucaklaşırken, öbür taraftan hangi konularda ihtiyaçları var ya da ne tür problemler var, avantajları, dezavantajları nelerdir, bütün bunları istişare etme imkanı buluyoruz. Tabi sadece Türk toplumunun temsilcileriyle değil aynı zamanda diğer toplumların temsilcileri ve hükümet üyeleriyle de görüşüyoruz" diye konuştu. Balkanlara Türkiye Cumhuriyeti devletinin daha fazla ilgi göstermesini, yatırımların daha fazla kaydırılmasını, buralarda yeni kurulan Kosova gibi, Makedonya gibi ülkelerin hem siyasi hem ekonomik hem de diğer alanlarda desteğe ihtiyacı olduğunu bildiklerini kaydeden Destici, "Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından buralara geçmişle kıyaslanmayacak derecede büyük destekler veriliyor. Her alanda, siyasi, ekonomik işbirlikleri yapılıyor. Özellikle Kosova Cumhuriyeti'nin hem bağımsızlık mücadelesinde hem daha sonraki süreçte hem Türkiye Cumhuriyeti devletiyle birlikte hem biz BBP olarak rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'ndan beri hep Kosova'nın yanında olduk, Kosova'ya geldik gittik ve Kosova ile birlikte olduk. Biz BBP olarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin buraya ilgisini daha fazlalaştırmasını ve her alanda işbirliğini artırmasını destekliyoruz ve bunun savunucusuyuz" dedi.

Desteci, Kosova'da Türk nüfusunun az olmasına karşın, Kosovalı Türk siyasetçilerin Balkanlardaki diğer Türklere kıyasla hükümet ile daha aktif işbirliği içinde olduğunu ve Türklerin haklarının korunmasında çok başarılı işler yaptıklarını söyledi. Kosova'da 3 ayrı Türk partisi bulunmasına değinen Destici, partilerin birlik yaparak daha yararlı işler çıkarabileceklerini vurguladı. Bakan Yağcılar ise ilişkilerin gelişmesinde merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun payının büyük olduğunu; şimdi bu görevin Başkan Mustafa Destici'ye düştüğünü belirterek, "Bu ilişkiler içerisinde biz Kosovalı Türkler, ileriye dönük çalışmalarımızı büyük bir motivasyonla sürdürüyoruz. Önümüzde yerel seçimler var. Biz bu enerjiyi bu ilişkilerden alıyoruz" diye konuştu.

Mahir Yağcılar, önümüzdeki ay Priştine Havalimanı terminalinin açılışına Türkiye Başbakanı Recep Tayip Erdoğan'ın da gelmesini beklediklerini söyledi. Mustafa Destici ve beraberindeki heyet daha sonra Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani ile de bir araya geldi. Kosova Sağlık Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasında öncelikle sağlık alanındaki ilişkiler ele alındı. Görüşmenin ardından yapılan karşılıklı hediye takdiminden sonra bir açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Ferid Agani, Türkiye'nin Kosova sağlığına verdiği desteğinin hiç eksilmediğini, bu desteğin savaş sonrası dönemden bu yana giderek arttığını belirtti. "Türkiye tarafından verilen destek, ciddi ve sistematik bir destektir" şeklinde konuşan Bakan Agani, Kosova'da tedavisi mümkün olmayan hastaların tedavisinden, sağlık görevlilerinin teatisine kadar, işbirliğin farklı alanlarda devam ettiğini kaydetti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de yaptığı açıklamada sadece sağlık alanında değil, her alanda Kosova ile işbirliği içerisinde olduklarını ve bundan sonra da olacaklarını belirtti. Bu işbirliği çerçevesinde sağlığın ayrı bir önem arz ettiğinin altını çizen Destici, "Türkiye kendi deneyimlerini, birikimlerini, uzmanlaşan kadrolarını inşallah buraya yöneltecektir" dedi. Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ile de bir araya gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Prizren ve Kosova'nın tek Türk Belediyesi Mamuşa'yı da ziyaret etti. Destici ve beraberindeki heyetin bir sonrası ziyaret adresi Bulgaristan.

TK(SS) - Priştine

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya BBP Genel Başkanı Destici: 'Kosova'daki Türk Partileri Birlikte Daha Yararlı İşler Yapabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement