Disk Genel Başkanı Ekici Viyana'da - Son Dakika
Dünya

Disk Genel Başkanı Ekici Viyana'da

Disk Genel Başkanı Ekici Viyana\'da

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Erol Ekici, Avusturya Sendikalar Birliği (ÖGB)'nin davetlisi olarak geldiği başkent Viyana'da temaslarda bulunuyor.

23.01.2013 13:00

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Erol Ekici, Avusturya Sendikalar Birliği (ÖGB)'nin davetlisi olarak geldiği başkent Viyana'da temaslarda bulunuyor.

Avusturya İşçi temsilcileri, Avusturya Alevi Birliği üyeleri ve Aşağıavusturya İşçi Odası (AK) Genel Başkanı Hermann Haneder ile görüşmeler yapan Ekici bugün " Türkiye Emek Hareketi Afiş Sergisi'ninm açılışına katılacak. Avusturya Alevi Birliği lokalinde Türk işçilerle bir araya gelen Erol Ekici, Türkiye'deki son siyasi gelişmeleri değerlendirerek katılımcıların sorularını yanıtladı. Ardından bir grup Avusturya İşçi Temsilcileri ve Aşağıavusturya eyaleti İşçi Odası Başkanı Haneder ile akşam yemeğinde buluşan DİSK Genel Başkanı burada yaptığı konuşmasında, "Avrupa kıtasının işsizlikle boğuştuğunu belirterek; "Emekçilerin özellikle kiralık işçi statüsüne alınarak haklarının gasp edildiğini görüyoruz. Ülkemizde yaşanan kiralık işçi sıkıntısı Avusturya'da yaşanıyor. İşsizliğin alabildiğine yaygınlaştığı bu süreç içerisinde neler yapabileceğimizi konuşuyoruz" dedi.

Avrupa'ya yapılacak seyahatlerde bazı meslek sahipleri ve işadamlarına vize kolaylığı sağlandığını, hatırlatan Ekici, Türkiye'de yerleşik işçi sınıfının vize muafiyeti konusunda düşüncelerini anlattı. Ekici, şöyle dedi:

"Emeğin serbest dolaşımı için Avrupa'da böyle bir algılama ve açıklama yok. Yıllardır AB'ne girmek için uğraşıyoruz. Bu birliğe alınmamızın hiçbir zaman mümkün olmadığını böyle bir şeyin de olmayacağını söyleyebilirim. Çünkü, 6-8 Milyon işsizi olan bir ülkenin, zaten işsizlik Avrupa'da giderken artarken AB'ne alınması imkansız. İşçilere vize muafiyeti söz konusu olmayacağını düşünüyorum."

Aşağı Avusturya İşçi Odası Başkanı Hermann Haneder ise, Türkiye'den gelen sendikacılar ile son yıllarda giderek artan işsizlik ve özellikle kiralık işçilerin sosyal hakları konusunda görüş alış-verişinde bulunduklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Disk Genel Başkanı Ekici Viyana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement