Dünyanın Gözü Boao Forumu'nda - Son Dakika
Dünya

Dünyanın Gözü Boao Forumu'nda

Dünyanın Gözü Boao Forumu\'nda

Asya ülkelerini ve tüm dünyadan temsilcileri bir araya getiren 2012 Boao Asya Forumu Çin'de gerçekleştiriliyor.

03.04.2012 10:12

Asya ülkelerini ve tüm dünyadan temsilcileri bir araya getiren 2012 Boao Asya Forumu Çin'de gerçekleştiriliyor.

Çin'in Hainan eyaletine bağlı Boao'da düzenlenen forumun yıllık toplantısında konuşan Çin Başbakan Yardımcısı Li Keqiang, Çin'in dışa açılma sürecinde Asya ülkeleriyle dayanışmanın büyük önem taşıdığını belirterek, bölgesel işbirliğinin genişletileceğini açıkladı.

Li, dışa açık politikanın Asya'nın hızlı büyümesi için hayati önemde olduğunu vurguladı.

Resmi temsilcilerin yanı sıra, iş ve akademi dünyasından toplam 2 binin üzerinde kişinin katıldığı forumun ana teması "Değişen Dünyada Asya: Sağlam ve Sürdürülebilir Kalkınmaya Doğru" olarak belirlendi.

Çin ve Hindistan gibi hızla büyüyen ekonomilerin küresel ekonomiye olan etkileri artarken, Boao Asya Forumu tüm dünyanın ilgisini çekiyor.

Açılış töreni dün yapılan ve bugün sona erecek foruma İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Cevad Muhammedizade, İtalya Başbakanı Mario Monti, Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Karim Masimov da katılıyor. Forum, Güney Kore ve Japonya ile serbest ticaret bölgeleri oluşturmak isteyen Çin için de büyük önem taşıyor.

Öte yandan, Boao Forumu'na dünyaca ünlü markaların CEO veya üst düzey temsilcileri de katılarak, bölge stratejilerini sundu. - PEKİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Dünyanın Gözü Boao Forumu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement