Eğlencenin Dozunu Kaçıran Genç Kızın İbretlik Hikayesi - Son Dakika
Dünya

Eğlencenin Dozunu Kaçıran Genç Kızın İbretlik Hikayesi

ABD'li genç kız, kendi tecrübesinden milyonların yararlanmasını istedi çünkü eğlencenin sınırlarını yıkıp geçmenin neye yol açabileceğini acı bir şekilde öğrenmişti.

18.01.2016 11:24  Güncelleme: 17:13

Gençlik çağlarında hemen herkes yaşam boyu tecrübe olarak bir keneara not edeceği ibretlik olaylar yaşamıştır. Ancak ABD'li Hanna Lottritz, kendi tecrübesinden milyonların yararlanmasını istedi çünkü eğlencenin sınırlarını yıkıp geçmenin neye yol açabileceğini acı bir şekilde öğrenmişti...

İBRETLİK HİKAYESİNİ ANLATTI

Geçtiğimiz hafta 21 yaşına basan, Nevada Üniversitesi Gazetecilik bölümü öğrencisi Hanna Lottritz, bu yaz başından geçenleri kendi blogunda paylaşmak isteyince, milyonlarca kişi için ibretlik bir hikayenin kahramanı oldu.

AŞIRI ALKOL ALDI

Temmuz ayında arkadaşlarıyla bir parti düzenleyen genç kız, biraz alkollü başladığı geceye arkadaşlarının gerisinde kaldığını düşünerek hızlı bir giriş yapmış ve hala daha hatırlayamadığı kadar alkol tüketmişti. O kadar çok alkol almıştı ki bir noktadan sonrasında kendini tamamen kaybetmişti. Hastaneye kaldırılan Lottritz, burada yapılan kontrollerde tam 41 promil alkollü çıktı!

KENDİNİ ÖLDÜRMEK İÇİN İÇMİŞ

Ortalama bir hesapla ülkemizde yasal limit; iki duble rakı yani ancak 0.05 promil alkole denk geliyor. Böyle düşünecek olursanız Lottritz o gece, 40 kadeh rakıya denk bir alkol tüketimi yapmıştı. ABD'de yasal limit ise 0.08 promil alkol. Hastaneye geldiğinde doktorların geceyi atlatamayacağını düşündüğü genç kız tam 24 saat sonra uyanmıştı. Uyandığında bileklerini mosmor bulan Lottritz, bunun sebebinin, baygın olduğu sırada hemşirelere kendini öldürmek için bu kadar içtiğini söylemiş olduğunu öğrendi.

HİKAYESİ DİLDEN DİLE DOLAŞIYOR

Büyük bir çöküntü yaşayan Lottritz o günden beri alkolden korkuyor ve kullanmıyor. Geçtiğimiz günlerde de yaşadıklarını blog sayfasında paylaştıktan sonra 300.000'den fazla sayfa görüntülenmesi ve sosyal medya paylaşımı aldı. Onun hikayesi şimdilerde pek çok gence ibret oluyor.

BU REKOR MU!

Peki 0.41 promil alkollü çıkan Lottritz'in bu oranı rekor mu? Bu alanda dünyada üç örnek karşımıza çıkıyor. Biri 2005 yılında kayıtlara geçmiş. Fransa'da bir araç sürücüsünün kanında 10 gram alkol saptanmıştı. Bu promil hesabıyla 1.0'a denk geliyor ki, bir insanın böyle bir alkol oranıyla yaşıyor olması mucize! Bir diğeri 2012'de Almanya'da bir Kazakistan vatandaşında 0.50 promil olarak saptanmış. Son olarak Türkiye Ankara'da 2000 yılında 0.43 promil alkolle yakalanan Sabri Caner adında bir vatandaşımız bu alandaki rekortmenler arasında yer alıyor.

Eğlencenin Dozunu Kaçıran Genç Kızın İbretlik Hikayesi

Son Dakika Dünya Eğlencenin Dozunu Kaçıran Genç Kızın İbretlik Hikayesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement