Google'dan Kuzey Kore'ye Diplomatik Ziyaret - Son Dakika
Dünya

Google'dan Kuzey Kore'ye Diplomatik Ziyaret

Google\'dan Kuzey Kore\'ye Diplomatik Ziyaret

Google CEO'su Eric Schmidt, Kuzey Kore'nin sosyal medya ve ekonomisine yakından bakmak için bugün Kuzey Kore'ye ziyarette bulunacak.

07.01.2013 12:50

Google CEO'su Eric Schmidt, Kuzey Kore'nin sosyal medya ve ekonomisine yakından bakmak için bugün Kuzey Kore'ye ziyarette bulunacak.

Eric Schmidt, son yirmi yıl içinde birçok kez Kuzey Kore'ye ziyaretlerde bulunan eski New Mexico Valisi Bill Richardson ile birlikte bugün başkent Pyongyang'a gitmek için Pekin'den ayrıldı. Richardson iki taraf arasında arabuluculuk görevini gerçekleştirmek için bu gezide yer alıyor. Washington'da ise gerçekleştirilecek ziyaret hakkında şüpheler hakim. Richardson konuyla ilgili yaptığı açıklamada 'sosyal medya' diyerek ne kastettiğini açıklamadan "Bu bir Google gezisi değil fakat eminim ki Schmidt sosyal medyanın durumu hakkındaki ekonomik sorunlarla ilgilenecektir" dedi. Richardson ayrıca "Kuzey Kore Lideri Kim Jung Un ve ülkenin ekonomi, askeri alandaki liderleri ile görüşeceğiz. Birkaç üniversiteyi ziyaret edeceğiz. Koreli yöneticilerin bize bildirecekleri programa göre hareket edeceğiz" dedi. Richardson ayrıca Kuzey Kore'de alıkonan Kore asıllı ABD vatandaşlarının durumunu soruşturacaklarını belirtti.

Bilindiği gibi Kuzey Kore'de genç lider Kim Jung Un, geçen yıl görevi devraldığından beri ülkenin kısıtlayıcı politikalarını uygulamaya devam ediyor. Google yöneticileri tarafından yapılacak olan bu ilk ziyaret Kim Jung Un'un 2013 yılında gelişen ekonomi ve teknoloji hedefi koyduğu yeni yıl konuşmasından sonra gerçekleşecek.

Ülke içinde kendi internet erişimine sahip olan Kuzey Kore vatandaşları, ülke politikası nedeniyle dünya genelinde kullanılan www uygulamasından yararlanamıyor. - PEKİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Google'dan Kuzey Kore'ye Diplomatik Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement