Güney Kıbrıs'ta Siyasi Liderler Oylarını Kullandı - Son Dakika
Dünya

Güney Kıbrıs'ta Siyasi Liderler Oylarını Kullandı

Güney Kıbrıs\'ta Siyasi Liderler Oylarını Kullandı

Güney Kıbrıs'ta sabah saat 07.00'de başlayan Başkanlık seçimlerinde siyasi liderler oylarını kullandı.

17.02.2013 14:30

Güney Kıbrıs'ta sabah saat 07.00'de başlayan Başkanlık seçimlerinde siyasi liderler oylarını kullandı. Akşam 18.00'a kadar sürecek seçimlerde Demokratik Seferberlik Partisi DİSİ'nin başkan adayı Nikos Anastasiadis favori olarak görülüyor.

Dimitris Hristofyas'ın aday olmayarak oy kullandığı seçim gününde Limasol'de oy kullandıktan sonra basına açıklama yapan Nikos Anastasiadis, "Güney Kıbrıs tarihinin en büyük ekonomik krizi ile karşı karşıya. Dolayısıyla bu devletimiz için bir ölüm-kalım seçimidir. Hep beraber başaracağız" diye konuştu. Anastasiadis, oyunu kullanmaya torunlarıyla birlikte geldiği görüldü.

ANASTASİADİS: "BU CENNET ADADA ÇÖZÜM ŞANSI VAR"

Güney Kıbrıs'ta bugün yapılmakta olan başkanlık seçiminin en güçlü adayı olan DİSİ Başkanı Nikos Anastasiadis, bugünkü başkanlık seçiminde Rum halkının yaşamıyla ilgili karar vereceğini söyledi. Anastasiadis, Kıbrıs konusunda ise "bu cennet adada, çözüm şansı var" dedi.

Anastasiadis, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, halkın, önündeki en kritik seçimi göz önünde bulundurarak karar vereceğini ve "Ulusal Kurtuluş Hükümeti"nin, ekonomik problemleri, her "Kıbrıslı" vatandaşın meşgul olduğu sorunları ve şüphesiz Kıbrıs meselesini doğrudan göğüsleyebilip göğüsleyemeyeceğini belirleyeceğini söyledi.

Saat 09.30'da, Limasol'daki Lanitio Ortaokulu'na, oyunu kullanmaya ailesiyle birlikte gelen ve büyük bir kalabalığın coşkuyla, sloganlar eşliğinde karşıladığı Anastasiadis, halkın partileri ve ideolojileri değil, memleketi en iyi şekilde yönetebilecek olanı seçmesini dilediğini söyledi.

Yarından itibaren solcu, sağcı, sosyalist,

merkezci veya herhangi bir renk ile ideolojinin kalmayacağını kaydeden Anastasiadis, maksatlarının devleti daha çağdaş hale getirmek, vatandaşın siyasilere olan güvenini sağlamak ve hepsinden de önce, güçleri birleştirerek memleketin daha önce hiç karşılaşmadığı bu ekonomik krizi göğüslemek olduğunu belirtti.

Kıbrıslı Türk gazetecilere de İngilizce açıklama yapan Anastasiadis, bu cennet adada çözüm şansı bulunduğunu ve bir AB ülkesi olan Kıbrıs'ta, Kıbrıslı Türkler ile Rumların aynı haklardan eşit bir şekilde faydalanabilmesi gerektiğini söyledi.

HRİSTOFYAS: "BAZILARININ ABARTTIĞI GİBİ TARİHİN EN KÖTÜ DEVRİNİ YAŞAMADIK"

Oyunu Engomi'de kullandıktan sonra basın açıklaması yapan Dimitris Hristofyas ise bu seçimlerin Güney Kıbrıs için en iyi neticeyi vermesini ümit ederek oy kullandığını ifade etti. Hristofyas, "Bazılarının abarttığı gibi tarihin en kötü devrini yaşamadık. Daha önce de sıkıntılarımız olmuştu. Ben bu ülke için hayatımın sonuna kadar mücadele edeceğim" dedi.

Komünist AKEL (Çalışan Halkın Yükselen Partisi) Başkanı Stavros Malas da oyunu kullandıktan sonra basına yaptığı açıklamada, Kıbrıs için oy kullandıklarını ve hizmet vereceklerini ifade etti.

Türklerle müzakerelere karşı olan aşırı sağcı Rum Ulusal Halk Cephesi ELAM'ın Başkanı Yorgos Haralambus da oyunu kullandı. Kıbrıs doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya sevk edilmesini gereksiz bir hayal olarak gören bağımsız aday Yorgos Lillikas da Lefkoşa'da oğluyla birlikte geldiği seçim sandığında oyunu erkenden kullanan siyasilerden oldu. Lillikas'ın zirveye yaklaşacak seviyede oy alması bekleniyor.

DİSİ'nin başkan adayı Nikos Anastasiadis'in favori olarak gösterildiği seçimlerde, adaylardan birinin aldığı oy yüzde 50'yi geçmezse, seçim, en çok oy alan iki aday arasında bir hafta sonra tekrarlanacak. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Güney Kıbrıs'ta Siyasi Liderler Oylarını Kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement