Itb Berlin Fuarı'na Karşıyaka Damgası - Son Dakika
Dünya

Itb Berlin Fuarı'na Karşıyaka Damgası

Itb Berlin Fuarı\'na Karşıyaka Damgası

Dünyanın en önemli turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin Turizm Fuarı'na İzmir standında Karşıyaka Belediyesi de katılım gösterdi.

07.03.2013 15:13

Dünyanın en önemli turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin Turizm Fuarı'na İzmir standında Karşıyaka Belediyesi de katılım gösterdi.

Berlin Turizm Fuarı'nda İzmir'in yanı sıra ayrı bir stand ile Expo tanıtımı yapıldı. Karşıyaka Belediyesi de bu tanıtıma destek verdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, turizmcileri tek tek ziyaret ederek desteklerini iletti. Turizmciler de başkanlara katılımları ve destekleri nedeniyle teşekkür etti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak İHA muhabiri ile ITB Berlin Fuarı'na katılım hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Fuara ne getirdiniz, fuardan ne götürmeyi düşünüyorsunuz sorusunu cevaplayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Karşıyaka uzun zamandır kendini anlatmaya çalışıyor. Yıllarca bir deniz kenarında olmuş olmasına rağmen kendisini anlatamamış. İlk kez biz son yıllarda, özellikle bakanlığımızın ve valiliğimizin yapmış olduğu bütün bu çalışmalara, turizm çalışmalarına katılmaya başladık. Tabi butik müzelerle başladık. Rahmetli Piriştina öldüğünde, 'Bu şehri kongreler şehri yapacağım, turizm kenti yapacağım' diye ilan ettiği için biz de buna uygun bir konseptle çalışmaya başladık. ve çok hızlı bir şekilde 4 butik müzemizi yaptık, şimdi 6 butik müzeyi getiriyoruz. Yatağımız eksik biraz, 20-30 bin yatak daha olsun diye uğraşıyoruz. İzmir'e katkı yapmaya çalışıyoruz. Expo süreci içerisinde bizler de istiyoruz ki İzmir'e katkı yapmış olalım, Karşıyaka'mızı en iyi şekilde tanıtalım. Faydasını görüyoruz; gelip gidiliyor. Eksiklerimizi görüyoruz onları tamamlamaya çalışıyoruz. Her etkinliğe 2-3 arkadaşla da olsa katılmaya çalışıyoruz. Bu bizim açımızdan çok önemli, İzmir açısından çok önemli. Onun için burada sürekli olmaya çalışıyoruz" dedi.

Durak, Karşıyaka'ya gelen turistlerin nereleri gezip görebileceğine ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Yeni yeni parkları özellikle, ki bunlar hep yaşam alanı parklar. İçinde sosyal aktivitelerin yapıldığı parkları görecek, tiyatrolarını görecek, operasını görecek… Bunlar yetmeyecek yukarıdaki gençlik merkezini görecek, Yamanlar'ı görecek, 15-20 dakika uzaklıktaki, özellikle verem hastalarını iyileştiren o güzelim tesisleri gidecek görecek. Tabi bunlar zaman içinde çoğaltılarak butik müzelerinin sayılarını arttırarak Sevgili Atamızın çok değer verdiği annesinin, ki biliyorsunuz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, böyle bir günde de onun annesinin mezarını Karşıyaka'da gelip ziyaret edebilecekler. Onun yaşadığı evi, evlendiği eşinin; Latife Hanım'ın yaşadığı köşkü ziyaret edebilecekler. Karşıyaka ayrıca bir sahil kenti; balığını yiyecekler. Karşıyaka'da doğa, güneş aklınıza ne geliyorsa hepsi var. Biz herkesi bekliyoruz."

Muhabirin kendisine yönelttiği 'Türkiye'ye çok sayıda Alman turist geliyor. Bununla ilgili bir hedefiniz var mı?' sorusuna şu cevabı verdi:

"Gelen bütün Almanların, hatta Avrupa'dan gelen bütün turistlerin özellikle İzmir'e gelirken de Karşıyaka'ya gelmelerini istiyoruz. Eksiklerimiz var, hala daha yapamadıklarımız var ama biz zaten bunu büyük ölçüde oradaki gemilerle sağlamaya başladık. Ama bunu daha çoğaltabilir miyiz; oradaki doğal yaşam merkezini, oradaki kuş cennetini, ki bunların kurucusu belediyeyiz. O nedenle bir çekim merkezi olma konusunda attığımız adımları devam ettirmek istiyoruz. Bunlar da bizim açılımlarımız. Burada arkadaşlarımız her yıl bu tip etkinliklere katılarak Karşıyaka'yı bir kere daha anlatıyorlar, İzmir'i bir kere daha anlatmaya çalışıyorlar. Bizim de Expo'ya İzmir'in tanıtılmasına azıcık da olsa katkımız oluyor diye düşünüyorum" dedi. - BERLİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Itb Berlin Fuarı'na Karşıyaka Damgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement