Floransa Belediye Başkanı Renzi Yeni Hükümeti Açıkladı - Son Dakika
Dünya

Floransa Belediye Başkanı Renzi Yeni Hükümeti Açıkladı

Floransa Belediye Başkanı Renzi Yeni Hükümeti Açıkladı

Yeni hükümet kurma görevini üstlenen Floransa Belediye Başkanı Matteo Renzi, bir haftadır süren istişarelerden sonra yeni kabineyi açıkladı.

21.02.2014 22:38  Güncelleme: 23:42

Başbakan Enrico Letta'nın istifası üzerine yeni hükümet kurma görevini İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'dan alan Demokratik Parti (PD) Genel Başkanı ve Floransa Belediye Başkanı Matteo Renzi, bir haftadır süren istişarelerden sonra yeni kabineyi açıkladı.

Bugün Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile Quirinale'de yaklaşık 2 buçuk saat görüşen Matteo Renzi, Napolitano'ya çalışacağı bakanlar kurulunu sunduktan sonra listeyi basına açıkladı. Yeni kabine üyeleri yarın sabah yemin edecekler ve kurulacak hükümet Pazartesi günü Senato'da güvenoyu arayacak.

16 kişiden oluşan yeni kabinenin yarısının kadın vekillerden oluşması ve listede bir Başbakan Yardımcısı olmaması dikkat çekti. Hükümetin güvenoyu alması halinde 39 yaşındaki Matteo Renzi İtalya'nın en genç Başbakanı olacak.

Letta hükümetinde İçişleri Bakanlığı görevini yürüten Angelino Alfano, Sağlık Bakanı Beatrice Lorenzin ve Ulaştırma Bakanı Maurizio Lupi yeni kurulacak hükümette de aynı görevleri üstlenirken kabinenin yeni bakanları şu şekilde olacak:

"Federica Mogherini- Dış İşleri Bakanı, Pier Carlo Padoan - Ekonomi Bakanı, Dario Franceshini - Kültür Bakanı, Eski Çevre Bakanı Andrea Orlando - Adalet Bakanı, Marianna Madia - Kamu Yönetim Bakanı, Maria Elena Boschi - Reform ve Parlamento ile İlişkiler Bakanı, Stefania Giannini - Eğitim Bakanı, Federica Guidi - Ekonomik Gelişim Bakanı, Roberta Pinotti - Savunma Bakanı, Maria Carmela Lanzetta - Bölgelerden sorumlu Bakan, Giuliano Poletti - Çalışma Bakanı, Maurizio Martina - Tarım Bakanı, Gianluca Galletti - Çevre Bakanı." - MİLANO

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Floransa Belediye Başkanı Renzi Yeni Hükümeti Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement