Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri - Son Dakika
Dünya

Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

Mısır\'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

Mısır cumhurbaşkanı adaylarından Ahmed Şefik, halkla beraber Mısır-ı yeniden yapılandıracaklarını, eski düzene dönmenin mümkün olmadığını söyledi.

27.05.2012 14:34

Mısır cumhurbaşkanı adaylarından Ahmed Şefik, halkla beraber Mısır-ı yeniden yapılandıracaklarını, eski düzene dönmenin mümkün olmadığını söyledi.

Mübarek dönemin son başbakanı ve 22-23 Mayıs'ta gerçekleşen seçimin kesin olmayan sonuçlarına göre 2'nci sırada yer alan general Ahmet Şefik dün seçim bürosunda yaptığı basın toplantısında, Mısır halkına, devrim gençliğine, 6 Nisan gençliğine ve taraftarlarına kendisine duydukların güvenden ötürü teşekkür etti.

Konuşmasında eski düzene dönmenin mümkün olmadığını vurgulayan Şefik, mecliste çoğunluğu temsil eden Müslüman Kardeşler'in Hürriyet ve Adalet Partisi'ni (HAP) kastederek, şu anda devrimi gerçekleştirenlerin yönetimde söz sahibi olmadığını kendisinin seçilmesi halinde her siyasi eğilimden gençlerin katılımıyla ülkeyi yeniden yapılandıracaklarını ifade etti.

Devrim sırasında hayatını kaybeden sivillere ve güvenlik güçlerine taziyesini bildiren Şefik, ülkeyi uzun süredir içinde bulunduğu güvenlik zaafından kurtaracağını da vaat etti.

Kesinleşmeyen seçim sonucuna göre, HAP adayı Muhammed Mursi birinci sırada, Mübarek döneminin son başbakanı Ahmet Şefik ise ikinci sırada ilk turu tamamladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu ise 16-17 Haziran tarihlerinde birinci turda en çok oyu alan iki aday arasında yapılacak.

- KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement