Mısır'ın Türk Büyükelçisini Çağırması Yankı Buldu - Son Dakika
Dünya

Mısır'ın Türk Büyükelçisini Çağırması Yankı Buldu

Mısır\'ın Türk Büyükelçisini Çağırması Yankı Buldu

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'nın Mısır Dışişleri Bakanlığına çağrılması yankı buldu.

10.07.2013 10:34  Güncelleme: 11:17

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'nın "Ankara'nın Mısır'ın içişlerine karıştığı" iddiasıyla Mısır Dışişleri Bakanlığına çağrılması yankı buldu. Rus medyası, Türk büyükelçisinin Mısır Dışişleri Bakanlığına, Ankara'nın "Mısır'ın iç işlerine karışması ve büyükelçinin Mısır'daki olaylarla ilgili konuşmaları nedeniyle çağrıldığını" öne sürdü.

Rusya'nın Sesi, Mısır yerel basınına dayandırdığı haberinde "Ankara'nın Mısır'ın iç işlerine karışması ve Mısır'daki olaylarla ilgili konuşmaları nedeniyle Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Mısır Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. Türk Büyükelçisi Botsalı'ya Mısır yönetiminin son günlerde Türkiye'nin, BM Güvenlik Konseyi ve diğer bazı bölge sözcülerine Mısır'ın iç işlerine karışma çağrısı yapmasından dolayı derin bir üzüntü duyulduğu ifade edildi" dedi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın konuya ilişkin açıklamasına da dikkat çeken Rusya'nın Sesi, açıklamanın şu ifadelerini yansıttı:

"Bu şekildeki tutum ve davranışlar doğru değildir ve Mısır'da meydana gelen olayları siyasi arenada yanlış anlamaktır. Ayrıca, ülkenin iç işlerine karışmaktır. Mısır Arap Cumhuriyeti 30 Haziran 2013 tarihinde olduğu gibi gösteri ve barışçıl düşünce belirtme hakkı ulusal prensiplerine tamamen bağlılığını teyit etmektedir. Türkiye diğer ülkeleri de Mısır'ın aleyhine çekmeye çalışmaktadır. Kahire çeşitli dost ülkelerle dostane ilişkileri korumaya gayret göstermekte ve Türkiye'nin iki halkın ve iki ülke arasındaki tarihsel ilişkilerin çıkarlarına olmayan konumunu değiştireceğini ümit etmektedir." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Mısır'ın Türk Büyükelçisini Çağırması Yankı Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement