Nuland: "Ankara'daki Büyükelçiliğimize Yapılan Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz" - Son Dakika
Dünya

Nuland: "Ankara'daki Büyükelçiliğimize Yapılan Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz"

Nuland: "Ankara\'daki Büyükelçiliğimize Yapılan Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz"

Amerika Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü Victoria Nuland, Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'ne yapılan canlı bomba saldırısını kınadıklarını belirtti.

01.02.2013 22:41

Amerika Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü Victoria Nuland, Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'ne yapılan canlı bomba saldırısını kınadıklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, saldırının hemen ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile görüştüğünü bildiren Nuland, "Konuyla ilgili görüşmeler devam ediyor. Canlı bomba saldırısını şiddetle kınıyoruz" dedi.

Saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisinin yakınlarına başsağlığı dilediklerini belirten Nuland, "Canlı bomba saldırısı yerel saatle öğleden sonra 13.13'de gerçekleşti. Bir yerel güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi. Bir Türk ziyaretçinin sağlık durumu ise ciddi. Ankara Büyükelçiliği'nin güvenlik önlemlerinin yüksek olmasından ötürü daha fazla yaşam kaybı olmadı" dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in açıklamasına işaret eden Nuland, "Yerel aşırı sol bir örgütün saldırısı olduğunu söylediler. Türk tarafının araştırmasının sonuçlanmasını beklememiz lazım" şeklinde konuştu.

Bingazi'de gerçekleşen saldırıdan sonra dünyanın her yerindeki elçiliklerinin güvenliğine önem verdiklerini ifade eden Nuland, Ankara'daki elçilik binasının yeni önlemlerin alınması gereken noktalardan birisi olduğunu dile getirdi.

Saldırganın kontrol noktasına gelip üzerindeki bombayı patlattığını söyleyen Victoria Nuland, "Bunun bir terörist saldırısı olduğu belli. Türk yetkililerle işbirliği halinde çalışmalarımıza devam ediyoruz ve araştırmanın sonuçlanması ile daha detaylı bilgi sahibi olacağız" dedi.

Nuland, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Bakan Davutoğlu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine değinerek, Clinton'ın görüşme sırasında Davutoğlu'na Türk polisinin olağanüstü işbirliğinden dolayı teşekkür ettiğinin altını çizdi.

Saldırının yaşandığı aynı gün Hillary Clinton'dan Dışişleri Bakanlığı görevini devralacak olan John Kerry'nin de Ankara ABD Büyükelçiliği'ndeki saldırı konusunda bilgilendirildiği belirtildi. Hem Clinton'ın hem de Kerry'nin gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Nuland, "Her ikisi için de zor bir gün" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Nuland: 'Ankara'daki Büyükelçiliğimize Yapılan Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement