Rusya'dan Çatışmaları Durdurma Çağrısı - Son Dakika
Dünya

Rusya'dan Çatışmaları Durdurma Çağrısı

Rusya\'dan Çatışmaları Durdurma Çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de hem iktidara, hem de muhalefete şiddete bir an önce son verme çağrısında bulundu.

05.03.2012 16:13

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de hem iktidara, hem de muhalefete şiddete bir an önce son verme çağrısında bulundu.

Lavrov, bugün Moskova'da Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Rusya ve Ürdün, Suriye'de en önemli görevin, nereden gelirse gelsin şiddetin bir an önce Arap Birliği'nin Kasım 2011'de Rusya'nın da desteklediği inisiyatifi temelinde durdurulması gerektiğine inanmakta. Bu inisiyatif Rusya'nın geçen yıl sonunda Suriye ile ilgili BM Güvenlik Konseyi'ne sunduğu karar taslağının da temelini oluşturmuştu" diye konuştu.

Uluslararası topluluğun koordine edeceği kararları desteklemeye hazır olduklarını ifade eden Lavrov, "Suriye'de şimdi farklı olaylar cereyan etmekte. Değişik kaynaklardan bilgi alıyoruz. Ülkedeki şiddeti sona erdirmek pek de kolay görünmüyor. Hükümete karşı savaşan silahlı gruplara silah sağlandığına dair gelen kesin bilgiler var. Başka raporlara göre de diğer ülkelerden Suriye'ye militanların sızdığı yönünde" dedi.

Suriye'deki bazı muhalif liderlerin silahlı harekatı desteklediğini kaydeden Lavrov, "İşte bu yüzden Suriye hükümetinin kentlerdeki ve diğer yerleşim yerlerindeki askeri faaliyetlerini durdurması gerekiyor. Diğer tarafın da askeri eylemlerini durdurması gerektiğine inanıyoruz. Aksi halde taraflardan biri ateşkes ilan ederken diğerinin de serbest bırakılmış bölgeleri ele geçirmesi gerçekçi bir yaklaşım olmaz" ifadesini kullandı.

Lavrov, tüm bu konuları 10 Mart'ta Kahire'de Arap Birliği Dışişleri Bakanlarıyla yapacağı toplantıda detaylı bir şekilde ele almak istediğini kaydederek, "Ürdünlü arkadaşlarımızın böyle bir diyaloğu desteklemesinden son derce memnunuz. Bunu önemsiyoruz. Suriye'deki sivil halka insani yardım konusuna gelince, hem Ürdün hem Rusya, BM Genel Sekreteri tarafından insani yardım malzemesi ulaştırma misyonunun bir an önce başlatılmasını istemekte" diye konuştu. - MOSKOVA

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Rusya'dan Çatışmaları Durdurma Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement