'Sihirli Flüt' Londra'da Çaldı - Son Dakika
Dünya

'Sihirli Flüt' Londra'da Çaldı

\'Sihirli Flüt\' Londra\'da Çaldı

Dünyaca ünlü Türk flüt sanatçısı Şefika Ünlüer, İngiltere'nin başkenti Londra'da konser verdi.

30.01.2013 11:33

Dünyaca ünlü Türk flüt sanatçısı Şefika Ünlüer, İngiltere'nin başkenti Londra'da konser verdi.

Yurtdışında 'sihirli flüt' olarak isimlendirilen Kutluer, İngiliz sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserinde, Bach ve Mozart'ın bestelerinin yanı sıra Türk besteci Ekrem Zeki Ün'den de eserler icra etti. 29 Ocak akşamı Londra'daki Grosvenor Kilisesi'ndeki konserini Ünlüer, Mozart'ın 'Türk Marşı' ile noktaladı. İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Ünal Çeviköz, konserin başlamasından önce, sanatçının müzik yaşamı hakkında konuklara kısa bilgi vererek Kutluer'i sahneye çağırdı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Şefika Kutluer'i dinlemeye gelenler sanatçıyı konserinin sonunda alkış yağmuruna tuttu.

Yurt dışı turneleri kapsamında üç konser vermek için geldiği İngiltere'de ilk olarak Lincoln kentinde klavsen eşliğinde bir resital veren Kutluer, Türk Büyükelçiliği Rezidansı'nda düzenlediği konserinin ardından Grosvenor Kilisesi'ndek, konseriyle İngiltere turnesini tamamladı.

'Bach Sonatas' CD'si ABD'de American Record Guide kritikleri tarafından yılın en iyi CD'leri arasında gösterilen sanatçı, yine Amerika'da Audiophile kritikleri tarafından "Flüt ondan daha iyi çalınamaz, Flüt virtüözitesinin ulaşabileceği en üst seviyeyi duymak isteyenler Şefika Kutluer'i dinlesinler" diye nitelendirildi. New York Times eleştirmenlerinin 'Sihirli Flüt' ünvanını taktığı Kutluer geçtiğimiz günlerde Unicef'in "İyi Niyet Elçisi" seçilmişti. Yıllardır yapmakta olduğu yardım konserleri ile tanınan Kutluer, İngiltere'de Kraliyet Filarmoni (Royal Philharmony) orkestrası eşliğinde doldurduğu "World of Lullabies" isimli Dünya Ninnileri CD'sini de dünya çocuklarına armağan etmişti. Dünya çapında konserler vermesi için sürekli davet alan ve dünya piyasasında 16 CD'si bulunan Şefika Kutluer, Ankara'da 3 yıldır kendi adı ile anılan bir uluslararası festival de düzenliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya 'Sihirli Flüt' Londra'da Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement