Türk Girişimcilerden Brüksel'de Restoran - Son Dakika
Dünya

Türk Girişimcilerden Brüksel'de Restoran

Türk Girişimcilerden Brüksel\'de Restoran

Brüksel'de iki genç girişimci Ali Yılmaz ve Cevat Bayındır, Belçikalılar'a Türk mutfağı ve kültürünü tanıtmak amacı ile restoran açtı.

09.10.2012 16:54

Brüksel'de iki genç girişimci Ali Yılmaz ve Cevat Bayındır, Belçikalılar'a Türk mutfağı ve kültürünü tanıtmak amacı ile restoran açtı.

Restoranın açılışını Schaerbeek belediye başkan yardımcısı Sait Köse, Avrupa Türkiye Emirdağlılar Platformu Başkanı Metin Edeer birlikte yaptı. Kurdele kesimi sırasında Schaerbeek belediye başkan yardımcısı Sait Köse "makas kesmiyor" diye şaka yaptı. Brüksel'de açılan restoranda Türk Mutfağından oluşan ve Osmanlı mutfağından gelen zengin bir mönüye yer verilirken, doğal ve gerçek odun ateşinde yapılacak yemeklerin arasında Emirdağ güveçi ve Emirdağ pidesi de yer alıyor. Brüksel'de restoranın açılışını yapan Schaerbeek belediye başkan yardımcısı Sait Köse, şöyle dedi:

"Brüksel, Belçika Türkleri'nin kalbinin attığı yer. Bu mahallede böyle bir mekanı açmak Ali ihsan ve Cevat kardeşimize çok yakıştı. Yıllardan beri bu mesleğin içindeler, mahallemize güzel bir zenginlik kazandırdılar. Türk mutfağının en güzel örneğini hem burada sergileyecekler, hem de en önemlisi bu kriz döneminde beş, altı arkadaşımıza iş imkanı sağladılar."

Hanedan Restoranın genç ortaklarından Ali Yılmaz, "Burayı açmakta amacımız kaliteli, hijyenik bir şekilde müşterilerimize hizmet etmek istiyoruz. Özlenilen Türkiye lezzetlerini Avrupa'daki vatandaşlarımıza tattırmak istiyoruz" dedi. Restoranın sahipleri Ali Yılmaz ve Cevat Bayındır Türk mutfağından lezzetler ve Osmanlı mutfağından esintiler yer alacağı için ismini Hanedan koyduklarını dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Türk Girişimcilerden Brüksel'de Restoran - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement