2-B Arazisi Satın Almak için Süre 1 Yıl Uzatıldı - Son Dakika
Ekonomi

2-B Arazisi Satın Almak için Süre 1 Yıl Uzatıldı

2-B Arazisi Satın Almak için Süre 1 Yıl Uzatıldı

En az üç yıl hazine arazisini kiralayan ve 2-B sınıfı arazi satın almak isteyenler için 6 ay olarak tanınan süre 1 yıla yükseltildi.

09.06.2014 23:56  Güncelleme: 23:50

Osmancık Mal Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, en az üç yıl hazine arazisini kiralayan ve 2-B sınıfı arazi satın almak isteyenler için 6 ay olarak tanınan süre 1 yıla yükseltildi.

Osmancık Mal Müdürlüğü Hüseyin Zengin tarafından yapılan açıklamaya göre, en az üç yıl hazine arazisini kiralayan ve 2-B sınıfı arazi satın almak isteyenler için 6 ay olarak tanınan süre 1 yıla yükseltildi.

Osmancık Mal Müdürlüğü Hüseyin Zengin tarafından yapılan yazılı açıklama ile 2-B arazisi satın almak isteyen vatandaşlar için sürenin 1 yıla çıkarıldığı müjdesi geldi.

Belediye mücavir alanı dışında kalan hazineye ait tarım arazilerini en az 3 yıl tarım amaçlı kiralayan veya kira sözleşmesi halen devam eden ya da tarımsal amaçlı kullanan ve kullandıkları idarece tespit edilen kullanıcı ile paydaşlarından bu 2-B statüsündeki arazileri satın almak için Malmüdürlüğü’ne başvuran hak sahiplerine rayiç bedelinin yüzde ellisi üzerinden satış yapılacağı ve 2-B arazisinin satın almak isteyenler için daha önce belirlenen 6 aylık sürenin 1 yıla çıkarıldığı bildirildi.

Hazineye ait 2-B tarım arazisi satın almak isteyen vatandaşların 27.04.2015 tarihine kadar Malmüdürlüğü’ne müracaat etmesi gerektiğini belirten Osmancık Malmüdürü Hüseyin Zengin 6292 sayılı kanun kapsamında 2-B arazisi satın almak için başvuru yapmayanlar ile yapılan tebligata rağmen arazi bedelini süresinde ödemeyenlere 6 aylık süre tanındığının müjdesini verdi.



Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi 2-B Arazisi Satın Almak için Süre 1 Yıl Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement