2024 Yılında Asgari Ücret Tespit Komisyonu İlk Toplantısını Yapacak - Son Dakika
Ekonomi

2024 Yılında Asgari Ücret Tespit Komisyonu İlk Toplantısını Yapacak

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 11 Aralık'ta yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için toplanacak.

08.12.2023 12:10  Güncelleme: 12:14

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için süreç başlıyor

ANKARA - İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam için 11 Aralık'ta bir araya gelecek.

Yeni yıla sayılı günler kalırken, milyonların gözü belirlenecek olan asgari ücrete çevrildi. Yaklaşık 7 milyondan fazla insanı ve dolaylı olarak da ülkedeki hemen hemen her vatandaşı ilgilendiren yeni asgari ücret ile ilgili süreç 11 Aralık tarihinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanmasının ardından başlayacak.

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret, İşçi tarafından 5, işveren tarafından 5 ve hükümet temsilcilerinden 5 kişi olmak üzere toplamda 15 kişilik bir heyet tarafından belirleniyor. Görüşmelerde İşveren tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsil edecek.

Daha önceki görüşmelerden farklı olarak Türk-İş, görüşmelerde işçi tarafını temsil edecek olan 5 kişilik heyette asgari ücretle çalışan kasiyer, sağlık çalışanı, enerji işçisi ve karayollarında çalışan bir taşeron işçinin yer alacağını bildirdi.

Toplamda 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında mevzuata göre aralık ayında 4 kez toplanacak. Komisyon enflasyon oranları, geçim şartları ve ekonomik göstergeleri değerlendirerek yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek.

2024 Yılında Asgari Ücret Tespit Komisyonu İlk Toplantısını Yapacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 2024 Yılında Asgari Ücret Tespit Komisyonu İlk Toplantısını Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement