Akbank'tan Adana Çıkarması - Son Dakika
Ekonomi

Akbank'tan Adana Çıkarması

Akbank\'tan Adana Çıkarması

"Sizin İçin Buluşmaları"nda, dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeler paylaşıldı.

04.01.2013 11:55

Akbank'ın Adana'da düzenlediği

"Sizin İçin Buluşmaları"nda, dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeler paylaşıldı. Ayrıca Adana Sanayi Odası ile imzalanan protokolle Akbank, KOBİ'lerin yeni koşullara göre değişen ihtiyaçlarını belirleyip hazırladığı özel ürün, hizmet ve çözümlerini Adana'lı işletmelerin hizmetine sundu.

Akbank, dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği "Akbank Sizin İçin Buluşmaları"nın yirmibirincisini Adana'da gerçekleştirdi.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer ve Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Adana ve çevre illerden çok sayıda sanayici, işadamı ve yöneticiyi ağırladıkları buluşmaya, Genel Müdürlük ve ilgili birimlerden yöneticiler ile birlikte katıldı.

Adana'da gerçekleştirilen "Akbank Sizin İçin Buluşmaları" kapsamında ayrıca Akbank ve Adana Sanayi Odası arasında bir protokol de imzalandı. Protokol imza törenine, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığı'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, Kurumsal Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Hakan Yüksel, Çukurova Bölge Müdürü Aşkım Akata, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök'ün yanısıra Akbank ve Adana Sanayi Odası'ndan diğer temsilciler de katıldı.

ADANA'NIN YÜKSEK POTANSİYELİNİN FARKINDAYIZ

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer protokol imza töreni sırasında ve toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek için yatırımlarını artırması gerektiğine dikkat çekerek, "Ekonomimizin ve reel sektörümüzün daha da büyük atılımlar yapmasına ve ülkemizin sürdürülebilir büyüme performansını artırmaya destek olmak için başta küçük ve orta ölçekli firmalarımız olmak üzere, özel sektör ve kamu kesimine yenilikçi ürünlerimiz ile finansman kaynağı sağlamayı sürdürüyoruz." dedi.

Akbank'ın geçen Nisan ayından itibaren yürütmekte olduğu geniş çaplı "Tasarruf Seferberliği" ile özellikle Adana gibi ticaret ve sanayide hızla gelişen bölgelerdeki yatırımları desteklemek için kaynak yarattığını vurgulayan Suzan Sabancı Dinçer, "Adana, bankamızın isminin ilk harfini veren ilimiz. Akbank olarak kurulduğumuz, ilk şubemizi açtığımız şehir. Bu sebeple Adana'yla ayrı bir bağımız var. Türkiye'nin gelişmiş sanayi kentlerinden biri olan, güçlü ekonomisiyle dikkat çeken Adana'nın yeni yatırımları ve yapacağı atılımlarla ülkemizin 2023 hedefinde önemli bir rol oynayacağına eminim. Akbank olarak Adana'nın yüksek potansiyelinin ve ülke ekonomisindeki yerinin farkındayız. Önümüzdeki dönemde bu gelişim sürecinde daha fazla yer almak istiyoruz" diye konuştu.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil de konuşmasında, Türkiye'nin, dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Binbaşgil, Türkiye'nin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden ayrıştığına dikkat çekti.

Türkiye'nin kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye yükseltilmesinin beklenilen ve hak edilen bir not artışı olduğunu belirten Binbaşgil, bu not artırımı ile Türkiye için yepyeni bir sayfanın ve yeni fırsatların kapısının açıldığını da vurguladı.

Dünyanın 18., Avrupa'nın ise 8. en büyük ekonomisine sahip Türkiye'nin rotasını 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaya çevirdiğine dikkat çeken Hakan Binbaşgil, "Ancak bu vizyonu el ele vererek, tüm illerimizin ve ilçelerimizin katkısıyla gerçekleştirebiliriz. Bu amaca daha hızlı ulaşmak için illerimizin ve ilçelerimizin rekabetçiliğini, sanayileşme oranını, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerini daha da artırmalıyız" dedi.

AKBANK ADANA'YA YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Adana'nın Türkiye'nin milli gelirine en yüksek katkı sağlayan 10 ilden biri olduğunu vurgulayan Hakan Binbaşgil, "Adana 1948'de kurulduğumuz yer. İlimiz bu özelliği ile de bizim için ayrı bir öneme sahip. Adana bölgesinin önemli bir tarım, sanayi ve ticaret merkezi. Ülkemizin tarımsal üretiminin yaklaşık yüzde 8'ini sağlıyor. Ayrıca Irak ve Hazar bölgesi petrollerinin dünya pazarlarına çıkış noktası. Yıllık yaklaşık 100 milyon ton petrol sevkiyatı Adana'dan gerçekleşiyor. Akbank olarak Adana'nın yüksek potansiyelinin ve ülke ekonomisindeki yerinin farkındayız.

Akbank da, Adana gibi Türkiye'nin büyümesine katkıda hazır" dedi.

Adana'nın yeni projeler ve yatırımlarla daha da modernleşmeye, zenginleşmeye devam ettiğinin altını çizen Hakan Binbaşgil, Çukurova üniversitesine ev sahipliği yapan ilin bölgesinin önemli bir eğitim merkezi olduğuna da dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Kasım itibarıyla ildeki kredi hacmimiz yaklaşık 1.9 milyar liraya, mevduat toplamımız ise yaklaşık 1.7 milyar liraya ulaştı. Adana'nın dış ticaretinin finansmanındaki hacmimiz de 500 milyon dolara yükseldi. Ancak Akbank olarak Adana'nın daha da büyümesi için desteğimizi artırmak istiyoruz."

Akbank'ın Adana'daki 500 bine yakın müşterisine Çukurova Bölge Müdürlüğü, 27 şube ve 130 ATM'nin yanı sıra 350 civarındaki Akbanklı ile hizmet verdiğini kaydeden Hakan Binbaşgil, sözlerini "Kalıcı liderlik yolunda çalışmalarını daha da hızlandıran Akbank, Adana'ya yatırım yapmaya devam ediyor, edecek. Adana'nın gelişmesinde daha fazla yer almak istiyoruz. Akbank'ı arkanızda hissedebilirsiniz" diyerek tamamladı.

AKBANK'TAN ADANA SANAYİ ODASI ÜYELERİNE AVANTAJ

Akbank, Adana Sanayi Odası ile imzalanan protokol çerçevesinde, Oda üyelerine Dış Ticaretin Finansmanı, Yatırım Kredisi, İşletme Sermayesi, Ticari Gayrimenkul Kredileri, Taksitli Ticari Krediler, Gayrinakdi Krediler, Ülke Kredileri ve Avantajlı Fonlar sunarak Adanalı müşterilerinin de hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Anlaşma kapsamında, firmalara ihracatın ve ithalatın finansmanı amacıyla krediler, orta-uzun vadeli yatırım kredileri, işletme sermayesi amaçlı işlek (rotatif) ve spot kredi, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği yatırımları ve enerji tüketimini azaltan faaliyetler ile işletme sermayesi ve diğer yatırımların finansmanı için uluslararası kaynaklardan sağlanan fonlar da sunuluyor.

Bunlara ek olarak, protokol çerçevesinde, İşyeri Kredisi, İşyeri Yenileme-Bitirme Kredisi, Ticari Arsa Alım Kredisi, Taksitli Ticari Krediler, Gayrinakdi Krediler, Ülke Kredileri ve KOBİ Destek Paketi de avantajlı koşullarda kullanılabilecek.

Ayrıca Adana Sanayi Odası üyeleri, aidat ödemelerini de Akbank şubelerinden ya da hesaplarından verecekleri otomatik ödeme talimatı ile gerçekleştirebilecekler. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Akbank'tan Adana Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement