Asgari Ücret Tespit Komisyonu İkinci Toplantısından Sonuç Çıkmadı - Son Dakika
Ekonomi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu İkinci Toplantısından Sonuç Çıkmadı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ara zam için yaptığı ikinci toplantıdan sonuç çıkmadı. Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, rakam olarak bir yere gelinmediğini belirtti ve görüşmelerin devam edeceğini söyledi. İşveren veya hükümet tarafından henüz bir rakam ortaya konulmadı. Komisyon üçüncü kez bir araya gelerek görüşmelerine devam edecek. Ağar, asgari ücret rakamının bayramdan önce açıklanmasını umduklarını belirtti.

19.06.2023 14:31

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ara zam için bugün yaptığı ikinci toplantıdan da sonuç çıkmadı. Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, "Rakam olarak bir yere gelinmedi. Görüşmelerimiz devam edecek, saati, günü belli değil ama her an, bu hafta içerisinde büyük ihtimal bir sonuca gitmek için üçüncü defa tekrar komisyon olarak bir araya gelip, görüşmelerimize devam edeceğiz. Daha işveren veya hükümet tarafından hiçbir rakam ortaya konmadı; biz de söylemedik işin doğrusu" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zam için bugün ikinci kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapan Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, şunları dile getirdi:

"RAKAM OLARAK BİR YERE GELİNMEDİ. GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDECEK"

"Bugün saat 10: 00'dan itibaren bu saate kadar Asgari ücret Tespit Komisyonu işveren, hükümet ve tarafı olarak bir araya geldik, uzun uzun tartışmalar yaptık. Asgari ücretin dışında çalışma alternatifleriyle ilgili görüşlerimizi sunduk. Rakam olarak bir yere gelinmedi. Görüşmelerimiz devam edecek, saati, günü belli değil ama her an, bu hafta içerisinde büyük ihtimal bir sonuca gitmek için üçüncü defa tekrar komisyon olarak bir araya gelip, görüşmelerimize devam edeceğiz. Nihai konuları o zaman sizlere paylaşacağız."

Ağar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile sendika başkanlarının saat 14.00'te yapacağı toplantıya ilişkin bir soru üzerine şu yanıtı verdi:

"KARARA VARDIKTAN SONRA AÇIKLAMAYI DA TAHMİN EDİYORUM CUMHURBAŞKANIMIZ YAPAR"

"O toplantının içeriği de bildiğim kadarıyla yine asgari ücretle ilgili. Türk-İş Genel Başkanımız, Bakanımız ve işveren temsilcimizle bir araya gelerek elbette ki bu ücret konularını kendi aralarında tartışarak komisyona bilgi verecekler. Komisyonda bir karara vardıktan sonra açıklamayı da tahmin ediyorum Cumhurbaşkanımız yapar diye düşünüyoruz.

"500 DOLAR ÜZERİNDEN DEĞİL, GÜNÜN ŞARTLARINA GÖRE RAKAMLAR NEYSE ONUN ÜZERİNDEN KONUŞULACAK"

Rakamlar konusu bu hafta bir sonuca gelir diye düşünüyorum. Bayramdan önce asgari ücret rakamının açıklanmasını düşünüyoruz. Şu anda biz Türk parası olarak görüşüyoruz, dolar üzerinden pazarlık yapmıyoruz. Günün şartlarına göre, insanlarımızın alım gücünün bir nebze de artmasını istediğimizden dolayı, tabi asgari ücret geçim ücreti değil. Ancak 500 dolar üzerinden değil, günün şartlarına göre rakamlar neyse onun üzerinden konuşulacak bu hafta da bunu sonuçlandıracağız diye düşünüyorum.

"DAHA İŞVEREN VEYA HÜKÜMET TARAFINDAN HİÇBİR RAKAM ORTAYA KONMADI; BİZ DE SÖYLEMEDİK İŞİN DOĞRUSU"

Daha işveren veya hükümet tarafından hiçbir rakam ortaya konmadı; biz de söylemedik işin doğrusu. Bizim kafamızdaki rakam olmazsa elbette ki biz geçmişte olduğu gibi muhalefet şerhimizi koruruz. Bizim gönlümüzde elbette ki üçlü kararın aynı düşünce içerisinde olarak insanlarımızı rahat bir nefes aldırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, bu da bu hafta içerisinde sonuçlanır."

Asgari Ücret Tespit Komisyonu İkinci Toplantısından Sonuç Çıkmadı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Asgari Ücret Tespit Komisyonu İkinci Toplantısından Sonuç Çıkmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement