Banka Krizi PKK'yı Vurdu - Son Dakika
Ekonomi

Banka Krizi PKK'yı Vurdu

Banka Krizi PKK\'yı Vurdu

Güney Kırbıs'taki kriz en fazla PKK'ya darbe vurdu.

19.03.2013 14:28

AB ve IMF'nin, Güney Kırbıs'ta bulunan bankalardaki mevduatlardan yüzde 9.9 oranında vergi kesilmesine kararlaştırması, Rusların yanı sıra Suriye Lideri Esad ile PKK'ya da ağır darbe vurdu.

Star Gazetesi'nden Hüseyin Özay'ın haberine göre, karardan, ekonomik ambargo sonrasında servetinin bir kısmını Güney Kıbrıs'taki off-shore bankalara kaçırdığı tespit edilen Esad ile, para transferlerinde Güney Kıbrıs'ı kullanan PKK da, yüzde 9.9 oranında vergi ödeyecek.

Türkiye'de yapılan hesaplamalara göre, PKK'nın Güney Kıbrıs'taki bankalarda, 1.5 milyar ile 2 milyar euro arasında bir mevduatı bulunuyor. Bu durumda PKK'nın ödeyeceği vergi tutarı, yaklaşık 200 milyon Euro'yu bulacak.

ANKARA HESAPLARI YAKIN TAKİBE ALDI

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile istihbarat birimlerinin yaptığı incelemelere göre, PKK'nın finans kaynaklarının transfer edilmesinde Güney Kıbrıs bankaları "merkez üs" olarak kullanılıyor. Avrupa ülkelerinden yasa dışı yollarla elde edilen gelirler, çeşitli ülkelerin bankaları üzerinden Güney Kıbrıs'a transfer ediliyor. Paranın izi kaybettirilmeye çalışılıyor. Bu kapsamda, dünyanın çeşitli ülkelerinde dolaştırılan para da, son olarak Güney Kıbrıs'taki off-shore hesaplara aktarılıyor. Örgütün yaptığı harcamalar da bu bankalar üzerinden yapılan transferlerle ödeniyor.

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi Banka Krizi PKK'yı Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement