Babacan Veda Gibi Konuşmasında İstikrar İçin Demokrasi Vurgusu Yaptı - Son Dakika
Ekonomi

Babacan Veda Gibi Konuşmasında İstikrar İçin Demokrasi Vurgusu Yaptı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, veda konuşması gibi bir konuşma yaptı. İstikrar için demokrasi önemli dedi. Yunan hükümetini örnek verip 1 yıl ömrü olduğunu söyledi.

11.04.2015 14:11  Güncelleme: 16:19

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ," Kişiler gelip geçicidir, herkes fanidir. Ama kurumlar ve kurallar iyi yerleştirilirse, o ülkelere biz ileri demokrasi diyoruz, o ülkeler zaten ileri ekonomi haline de gelir. Demokrasi iyi işliyorsa, öngörülebilirlik varsa, hukuk çerçevesi sağlamsa ve yargı iyi işliyorsa ekonomi de dayanıklı oldur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Finansal Kurumlar Birliği 3. Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu.

DEMOKRASİNİN ÖNEMİNE VURGU

Babacan iyi işleyen demokrasilerde kurallar ve kurumların son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, "Ne kadar kural bazlı bir mevkiin varsa, hele hele de ekonomide ne kadar çok kuralların hakim olduğu bir ortam varsa o ülke o kadar öngörülebilir, o ülke o kadar güvenilir bir ülke olur" dedi.

"KİŞİLER GELİP GEÇİCİDİR"

Kurumların önemine de değinen Babacan, "Kişiler gelip geçicidir, herkes fanidir. Ama kurumlar ve kurallar iyi yerleştirilirse, o ülkelere biz ileri demokrasi diyoruz, o ülkeler zaten ileri ekonomi haline de gelir. Demokrasi iyi işliyorsa, öngörülebilirlik varsa, hukuk çerçevesi sağlamsa ve yargı iyi işliyorsa ekonomi de dayanıklı oldur" ifadesinde bulundu.

BABACAN: "EKONOMİ YÖNETİMİNDE GEREKTİĞİ ZAMAN HIZI DÜŞÜRMEK SON DERECE ÖNEMLİDİR"

Babacan, "Nasıl, araba kullanırken, ileride sis varsa, virajlar varsa hızı düşürmeniz nasıl işin gereğiyse, ekonomi yönetiminde de gerektiği zaman hızı düşürmek son derece önemlidir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan buradaki konuşmasının ardından Levent'te bulunan Özdilek ailesine tarafından yaptırılan bir plazanın açılışına katıldı. Töreninde konuşan Babacan, güven ve istikrar vurgusu yaptı.

YUNAN HÜKÜMETİNE ÖMÜR BİÇTİ

Türkiye'de yatırımların artmasının siyasetteki istikrar ile mümkün olduğunu dile getiren Babacan, "Güven oluştuktan sonra istikrar kolaylaşıyor. Güven olmadığı zaman istikrar olmaz, ticaret de yürümez. Hemen yanı başımızda Avrupa'da görüyoruz kronik ekonomik problemlerle baş başalar. Hükümetlerin ömrü ortalama 1 yıl" ifadelerini kullandı. Babacan şunları kaydetti:

VEDA KONUŞMASI GİBİ SÖZLER

"Gelirken otele ve alışveriş merkezine bakarak geldik az önce. İstanbul gelişiyor. Daha modern çalışma alanlarına hızla kavuşuyoruz. Kişi başına düşen geliri 50 bin dolar olan ülkelerde şu anda bu kalite var. Daha iyisi yok. Çok şükür Türkiye bu noktalara geldi. Unutmamalıyız ki bu noktalara gelişimizde sanayi var, üretim var. Pergelin bir ayağı sanayide olduğu sürece öbür ayağıyla farklı sektörleri gezin ama sanayi işin temeli. Asıl katma değer sanayide. Sanayide kazanacağız, o kazandığımızın sonucu olarak daha güzel mekanlarda oturacağız, çalışmalarımızı yapacağız. Ülkenin girdisinden, borçlanarak daha lüks mekanlarda çalışmak, yaşamak ve alışveriş etmek sürdürülemez. Dolayısıyla sanayimizi kuracağız, güçlendireceğiz. Bunu da unutmamak gerekiyor."

Babacan Veda Gibi Konuşmasında İstikrar İçin Demokrasi Vurgusu Yaptı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Babacan Veda Gibi Konuşmasında İstikrar İçin Demokrasi Vurgusu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • NE GÜZEL DÜNYA: Ben bu başkanlık sisteminden şunu anlıyorum, oğulları kızları, damadı, dünürü kısaca tüm ailesiyle birlikte ülkeyi istediği gibi yönetmek, karşı çıkanı içeri tıkmak, ve bunu bu şekilde sürdürmek, gerisi laf salatası özet bu nokta. 13 4 Yanıtla
  • pir: Adam kendi ülkesini bırakmış yunanistana ömür biçiyorDDDD 11 2 Yanıtla
  • 1908 Devrimcisi: AKPden tek düzgün bakan. 10 3 Yanıtla
  • cccali: Ali babacan ekonomi profesöru maaşallah adamin dibi 8 1 Yanıtla
  • EXSELANS: Zengine Ülkemiz cennet.Asgari ücreti düzeltsekte birazda gariban nefes alsa... 5 2 Yanıtla
  • YASİN: Şu zengin ettiğiniz yandaş yalakalrındanda, gariban vatandaşınlarınızdan aldığınız gibi vergi alma konusundaki hassasiyeti gösterseniz çok iyi olur, ha birde borcu silinenler var, rica etsek acaba onlardanda vergi almak mümkünmü? 4 3 Yanıtla
  • tc: kendi hükümetinede biç bakalım biç bakalııımmm 6 0 Yanıtla
  • RIDO: BABACANDA FARKINDA ÜLKEMİZDE HUKUK SİSTEMİNİN KÖTÜ OLDUĞUNU DEMOKRASİNİN DE YERİNE GETİRİLMEDİĞİNİN. BAŞBAKAN DİYORKİ BABACAN OLMAZSA EKONOMİ KÖTÜYE GİTMEZ BEKLEYİP GÖRÜCEZ, GİDİYOMU GİTMİYORMU 5 0 Yanıtla
  • Cahil: Adamsın 4 1 Yanıtla
  • Ahmet: Ali babacan neden 12 sene bekledin neden inşaat yaptırdın bunu dağdaki çoban biliyor sen neden bilmiyorsun bunun vebali boynuna 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement