Btso Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Btso Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener Açıklaması

Btso Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener Açıklaması

AB'nin inovasyon, AR-GE politikaları ve KOBİ'lere yönelik destekleri Bursa'da BTSO'da düzenlenen seminerde tanıtıldı.

11.09.2013 15:38

AB'nin inovasyon, AR-GE politikaları ve KOBİ'lere yönelik destekleri Bursa'da BTSO'da düzenlenen seminerde tanıtıldı.

Toplantı, BTSO üyeleri ve meslek mensuplarından büyük ilgi gördü. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, Türkiye'nin gündemindeki bir numaralı konunun verimliliği artırmak, katma değeri yükseltmek ve yüksek teknolojiye yönelmek olması gerektiğini ifade ederek, "Hedefimiz inovatif projeler ve ileri teknoloji olmalıdır. AB ülkelerinin ve kurumsal olarak AB'nin bu alanda oluşturduğu fonlardan yararlanmanın yollarını aramalı, AR-GE ve inovasyon için kendi imkanlarımızla fon oluşturmaya da öncelik vermeliyiz" dedi.

BTSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bursa AB Bilgi Ofisi tarafında düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Şener, "Türkiye'nin AR-GE'ye ayırdığı kaynak her geçen gün artıyor. Gelişmiş ülkeler seviyesini hızla yakalamak zorundayız. Aksi halde uluslararası alanda rekabet gücümüzü de pazarlarımızı da kaybederiz. Gözümüz hep ileride, kulağımız da yenilikçi düşünceler açık olmalıdır. dedi.

Bursa Genç Girişimciler Kurulu olarak AR-GE konusunda verilen teşvik ve hibeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Murat Coşkunkan da, "Bursa, ticaret ve sanayinn atar damarıdır. Bu konudaki fırsatlar ilimiz için çok büyük önem teşkil etmektedir. Hükümetimizin de açıkladığı yeni AR-GE teşviklerine göre, AR-GE merkezi kuran firmalar için gelir vergisi muafiyeti 2023 yılına kadar uzatıldı. Bu konudaki gelişmeleri takip etmek, AR-GE projelerine ayrılan bütçelerden yararlanmak ve sanayici olarak iş birliği içinde projeler üretebilmek, sektörel anlamda da farkındalık oluşturmak adına bunun firmalara fayda sağlayacağına inanıyoruz" şeklinde görüş belirtti.

Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, Epsa Yalıtım ve Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir ve Yılser Tekstil Genel Müdürü Serap Sayar'ın başarı hikayelerini anlattıkları toplantı, "AB İnovasyon ve AR-GE Politikası", "Sanayi AR-GE Destekleri" ve "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi ve Pazara Giriş Destekleri" konularında sektörün uzmanları tarafından yapılan konuşmalarla sona erdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Btso Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement