Bu Yıl Yüzde 5 Büyüyeceğiz - Son Dakika
Ekonomi

Bu Yıl Yüzde 5 Büyüyeceğiz

Bu Yıl Yüzde 5 Büyüyeceğiz

Bülent Demircioğlu, geçen yıl 4 milyar dolar ciro yaptıklarını belirterek, "Bu yıl yüzde 5'in üzerinde büyüme olacağını düşünüyoruz." dedi.

25.04.2013 11:16  Güncelleme: 11:44

Borusan Holding'in kurucusu merhum Asım Kocabıyık adına yapılan çeşme açılışına Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu da katıldı. Bursa'nın Gemlik İlçesi'ndeki törende konuşan Demircioğlu, her yıl Kocabıyık adına bir hediye verdiklerini belirterek, bu yıl da onun doğum günü anısına heykelıtraş Eşber Karayalçın tarafından çeşme inşa ettirdiklerini kaydetti.

Açılışın ardından Demircioğlu, Türkiye ekonomisi ve şirket hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye ekonomisi açısından bu yılın, geçen 2012 yılı gibi geçmesini beklediklerini anlatan Demircioğlu, yüzde 3- 4 arasında büyüme olmasını öngördüklerini, yüzde 4-4.5 altındaki büyümenin Türkiye için yetersiz olduğunu kaydetti.

Holding olarak bu yıl enerji sektöründe yatırım yapmaya devam edeceklerini anlatan Demircioğlu, 2'si Saros'ta 1'i Çanakkale Balabanlı'da olmak üzere toplam 3 rüzgar santrali projelerinin bulunduğunu kaydetti. Demircioğlu, bu yıl enerjiye 250 milyon dolar yatırım yapacaklarını açıkladı. ABD'nin Teksas Eyaleti'ndeki Houston şehrine büyük bir boru fabrikası yaptıklarını da hatırlatan Demircioğlu, şöyle dedi:

"Onun sembolik temel atma törenini yaptık. Planımız yıl sonu veya önümüzdeki sene Şubat ayında bir bölümünü faaliyete geçirmek. 2014 Ağustos ayında tüm tesisi faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Bu proje 150 milyon dolarlık bir yatırım. Burada 300 bin ton üretim yapacağız. Bize faydası da olacak. Gemlik'ten giden borulara orada işlemlerde yapılabileceğiz. Ayrı bir ticaret kapısı açacağız. İhracat da artacak."

ABD'deki kaya gazı ve kaya petrolüne talebin her geçen gün artığına dikkat çeken Demircioğlu, yatırımın ana hedefinin bu olduğuna işaret etti. ABD tesislerinde 250 kişiyi istihdam edeceklerini dile getiren Demircioğlu, "Orada bir ekip kurduk. 247'si ABD'li olacak. Şu anda da buradan giden borular tüccar üzerinden değil, kendi şirketimiz üzerinden pazarlıyoruz" diye konuştu.

"YÜZDE 5 BÜYÜME BEKLİYORUZ"

Geçen yılı 4 milyar dolar ciro ile kapattıklarını dile getiren Demircioğlu, "Bu sene yüzde 5'in üzerinde büyüme olacağını düşünüyoruz. Bizim ciromuzun yarısı demir çelik işine bağlı. Borçelik ve boru işi olarak demir çelik fiyatları da çok değişken. Yükseldiği zaman özel birşey yapmadan gayret göstermeseniz bile yükselmiş oluyor, düşerse de düşmüş oluyor. Ona bağlı olarak yıl sonunda 4,2 milyar dolar ciro bekliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bu Yıl Yüzde 5 Büyüyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement