Dünya Devi, Alkaş'ı Tavladı Ortaya 'Aşk Evliliği' Çıktı - Son Dakika
Ekonomi

Dünya Devi, Alkaş'ı Tavladı Ortaya 'Aşk Evliliği' Çıktı

Dünya Devi, Alkaş\'ı Tavladı Ortaya \'Aşk Evliliği\' Çıktı

Türkiye'de Alışveriş Merkezi Denince Akla İlk Gelen Şirketlerden Alkaş Danışmanlık, Kökleri 1783'e Kadar Uzanan Dünyanın En Büyük Gayrimenkul, İşletme ve Yatırım Alanında Faaliyet Gösteren Jones Lang Lasalle (Jll) ile Birleşti. Jll Türkiye Başkanı Olan Avi Alkaş, "Kimyamız Tuttu. Beni Tavladılar. İçine Mantık da Katılmış Aşk Evliliği Yaptık" Dedi.

29.08.2008 01:34

Türkiye'de alışveriş merkezi denince akla ilk gelen şirketlerden Alkaş Danışmanlık, kökleri 1783’e kadar uzanan dünyanın en büyük gayrimenkul, işletme ve yatırım alanında faaliyet gösteren Jones Lang LaSalle (JLL) ile birleşti. JLL Türkiye Başkanı olan Avi Alkaş, "Kimyamız tuttu. Beni tavladılar. İçine mantık da katılmış aşk evliliği yaptık" dedi.

ALIŞVERİŞ merkezleri ve perakendecilere planlama ve yatırım aşamasından yönetim, operasyon ve kiralamaya geniş bir alanda hizmet veren 10 yıllık Alkaş Danışmanlık, kökleri 1783’e kadar uzanan dünyanın en büyük gayrimenkul, işletme ve yatırım alanında faaliyet gösteren Jones Lang LaSalle (JLL) ile birleşti. Jones Lang LaSalle Türkiye adını alan şirketin başkanı olan Avi Alkaş, bir süredir iki şirketin birbirini tanıdığını belirterek, "Bizim kimyamız tuttu. Cevahir’deki işbirliğinde bu aşka dönüştü. Fakat beni tavladılar. İkna ettiler. Bir saadet izdivacı yaptık ama bu aşk evliliğinin içinde mantık da var. Alkaş Danışmanlık benim üçüncü oğlum gibiydi" dedi. Alkaş Danışmanlık’ın yüzde 100’i JLL’in olurken, satış rakamına ilişkin bilgi verilmedi.

Türkiye’ye talebi

Jones Lang LaSalle EMEA CEO’su Alastair Hughes, gayrimenkulde trendin son birkaç yıldır doğu pazarlarına kaydığını, varlıklarını güçlendirmeye çalıştıklarını ve çok hızlı büyüdüklerini söyledi. Hughes, niye Türkiye’yi seçtiklerini şöyle açıkladı: "Uluslararası yatırımcı ve perakendecilerden Türkiye ile ilgili çok talep alıyorduk. Türkiye’ye bizi onlar yönlendirdi. Biz Türkiye’nin ekonomik gücüne çok inanıyoruz. Türkiye’de gayrimenkule talep arttı ancak bina kalitesi beklentinin biraz altında. Son 5 yılda özellikle perakendede çok kaliteli yapılar da gerçekleştirildi. Bu lojistik ve diğer alanlara da yayılacak. Türkiye pazarına çok heyecan verici olduğu bir dönemde girdik."

1 artı 1 eşittir 3

Hughes, "Türkiye ekonomisi büyüdükçe bu bize fırsatlar getirecek ve Türk markalarını yurt dışına açabileceğiz" diyerek, Türkiye’de bulunan kaliteli iş gücünün kendileri için bir şans olduğunu, bunun büyümelerine katkı sağlayacağını söyledi. Hughes, Türkiye’re başka ayım yapabilecekleri sinyali vererek "Buna evet de diyemem, hayır da. Kısa vadede belli bir pazarda farklı şirketleri satın alıp önüne JLL adını koymuyoruz. Şu anda önceliğimiz Avi ve ekibini şirkete tam olarak entegre etmek. Bu ortaklık bizim için 1 artı 1 eşittir 2 değil, 3" diye konuştu.

Pekin Olimpiyat Oyunları için yapılan ’Kuş Yuvası’nın eksperi

1783 yılında İngiltere’de kurulan Jones Lang Wootton ve 1968’de ABD’de kurulan LaSalle Partners Incorporated şirketlerinin 1999 yılında birleşmesiyle kurulan Jones Lang LaSalle (JLL) Taipei’deki dünyanın en yüksek binasından Pekin Olimpiyat Oyunları için yapılan tesislere kadar pek çok gayrimenkulün yönetimini gerçekleştiriyor. Pekin’de Kuş Yuvası ve Olimpiyat Köyü gibi 4 milyon metrekarelik 8 projeye katkı sağladı.

82 milyar dolarlık alım-satıma imza attı

JLL’in cirosu 2.7 milyar dolar.

34 bine yakın çalışanı var.

2007’de uluslararası 82 milyar dolarlık alım-satıma imza attı.

120 milyon metrekare alan kiraladı.

54 milyar dolarlık fon yönetiyor.

60 ülke ve 700 şehirde faaliyet gösteriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Dünya Devi, Alkaş'ı Tavladı Ortaya 'Aşk Evliliği' Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement