Dünya Reklamverenleri Geliyor, Krizde Azalan 'Güven'e Doping Arıyor - Son Dakika
Ekonomi

Dünya Reklamverenleri Geliyor, Krizde Azalan 'Güven'e Doping Arıyor

Dünya Reklamverenleri Geliyor, Krizde Azalan \'Güven\'e Doping Arıyor

Dünyanın Önde Gelen Reklamverenleri İstanbul'da Buluşacak. 30 Mart -2 Nisan Arasında Düzenlenecek 'Dünya Reklamverenleri Haftası'nda, Reklama Azalan Güvenin Geri Kazanılmasının Yolları Aranacak.

14.03.2010 01:52

Dünyanın önde gelen reklamverenleri İstanbul’da buluşacak. 30 Mart-2 Nisan arasında düzenlenecek ‘Dünya Reklamverenleri Haftası’nda, reklama azalan güvenin geri kazanılmasının yolları aranacak.

DÜNYA Reklamverenler Fedearasyonu (WFA) ve Reklamverenler Derneği (RVD) işbirliğiyle bu yıl ilk kez ‘Dünya Reklamverenler Haftası’, Türkiye’de düzenleniyor. 30 Mart-2 Nisan tarihleri arasında İstanbul Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenecek konferansa 55 ülkenin reklamveren dernekleri ve pazarlama dünyasının önde gelen firmaları katılıyor. Konferansta ekonomideki belirsizlik, reklama azalan güvenin tekrar geri kazanılması için yapılması gerekenler, dijital çağda müşteri ajans ilişkileri ve medya iletişimindeki değişim tartışılacak.

Fırsatları yakından görecekler

Reklamverenler Derneği Başkanı Hakan Gören, konferansın Avrupa’ya gelme ihtimalini duydukları anda WFA ile görüşmelere başladıklarını belirterek, “Konferansın Türkiye’de düzenleniyor olması üyelere ve reklamverenlere katkı sağlayacak. Toplantılara katılacak yöneticilerin de İstanbul’u ve buradaki yatırım fırsatlarını yakından görecek olmaları önem taşıyor. Bu etkinliğin İstanbul’un tanıtımına da katkısı olacak” dedi.

Değişim trendi anlatılacak

Küresel krizin, tüketici davranışlarında değişime neden olduğunu ifade eden Gören, şöyle konuştu:

“Bu değişime paralel olarak pazarlama yatırımlarında da bir dönüşüm yaşanmaya başlandı. Değişimi izleyen ve işlerine uygulayan şirket kazanacak. Pazarlama alanında uluslararası deneyime sahip konuşmacılar bu değişimi, sektör deneyimlerini ve öngörülerini paylaşacaklar. Dünyadaki değişim trendlerinin anlatılacağı bu etkinliğin, pazarlama dünyasının dinamiklerine büyük katkıları olacak. Kriz reklamverenin de iş yapma şeklini değiştirdi. Her zamankinden daha fazla yatırımı sorgular oldular.”

2010’da yüzde 15 büyür

Türkiye’nin reklam uygulamaları açısından dünyayı yakından izleyen bir ülke olduğunu dile getiren Hakan Gören, şunları söyledi: “Kriz reklam yatırımında otomotiv gibi sektörleri vurdu. Geçen yıl temkinli davranmak durumunda kalan otomotiv, finans ve inşaat sektörlerinin yatırımlarını artırması bekleniyor. Artışın bu yılın ikinci hatta üçüncü çeyreğinden itibaren görülmeye başlamasını bekliyoruz. 2010 için reklam yatırımlarında yüzde 10-15 büyüme öngörülüyor.”

Reklam yatırımını bıçak gibi kesen yok

HAKAN Gören, reklam bütçelerinin krizden doğrudan etkilendiğine işaret ederek, “Artık birçok reklamveren iletişimin sürekli olması gerektiğinin bilincinde. Ama piyasa şartları da görmezden gelinemez. Markanın hedeflenen satış rakamına göre bütçe belirlendikten sonra planların en etkili ve verimli olabilmesi için çalışılır. Artık reklam yatırımını bıçak gibi kesen reklamveren yok gibi. Bu konuda bir değişim yaşıyoruz” dedi. Dünya Reklamverenler Federasyonu ve Reklamverenler Derneği işbirliğinde gerçekleşecek olan organizasyon çerçevesinde Nokia, Facebook, Anheuser-Busch InBev gibi şirketlerin pazarlama yöneticilerinin katılacağı bir konferans düzenlenecek. Dünya Reklamverenler Federasyonu, beş kıtaya yayılmış 55 ülkenin reklamveren dernekleri ve pazarlama alanında dünyanın en büyük 100 şirketinin 50’sini çatısı altında bulunduruyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Dünya Reklamverenleri Geliyor, Krizde Azalan 'Güven'e Doping Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement