İş Bankası'na 900 Milyon Dolarlık Sendikasyon Kredisi - Son Dakika
Ekonomi

İş Bankası'na 900 Milyon Dolarlık Sendikasyon Kredisi

İş Bankası\'na 900 Milyon Dolarlık Sendikasyon Kredisi

Türkiye İş Bankası, Uluslar Arası Piyasalardan "Club Deal" Yoluyla 900 Milyon Dolar Tutarında Kredi Temin Etti.

27.04.2007 10:09

Türkiye İş Bankası, uluslar arası piyasalardan "club deal" yoluyla 900 milyon dolar tutarında kredi temin etti.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamada, 18 farklı ülkeden toplam 34 bankanın katıldığı sendikasyon kredisinin iki yıl vadeli olduğu bildirildi.

İki yıl vadeli alınan sendikasyon kredisi, kredi vadesi açısından İş Bankası tarihinde bir ilki oluşturduğu belirtildi. 400 milyon USD tutarında kredi sağlanması için düzenleyici bankalara yetki veren İş Bankası, gelen yoğun talep üzerine tutarı 900 milyon dolara yükseltti. Kredi, yıllık Libor + yüzde 0,375 faiz ile alınıyor. Bu vadede bugüne kadar bir Türk bankası tarafından sağlanan en ucuz maliyetli sendikasyon kredisi olma özelliği taşıyor. Kredi anlaşma gereğince ticaretin finansmanı amacıyla

kullanılacak. "Club deal" anlaşmaları, bankalara genel sendikasyona çıkmadan görece az sayıda bankanın yüksek tutarlı katılımlarıyla daha kısa sürede işlemi sonuçlandırma imkanı sağlıyor.

Anlaşmayı İş Bankası adına imzalayan Genel Müdür Ersin Özince, kredi tutarının yanında krediye katılan banka sayısı ve ülke çeşitliliğinin İş Bankası'nın uluslar arası piyasalarda kredibilitesine ilişkin güçlü ve önemli bir gösterge olduğunu belirtti. Özince, İş Bankası'nın 2006 yılı sonu itibarıyla hedeflere ulaşarak tarihinin en iyi bilançosunu açıkladığını ifade etti.

İmza törenine İş Bankası üst yönetiminin yanı sıra krediye iştirak eden 34 bankanın üst düzey yöneticileri katıldı.

(CHT-HO-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İş Bankası'na 900 Milyon Dolarlık Sendikasyon Kredisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement